Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Fotke i video iz zraka: MiG-ovi prvi čestitali našim Vatrenima

None Foto: MORH 5

Vatrene je u ponedjeljak pozdravila i akrobatska grupa 'Krila Oluje': Zaslužuju naše poštovanje i divljenje i ovo je nakon pozdravnog preleta generalu Anti Gotovini na dočeku u Zadru zasigurno naš najemotivniji let

Uz poruku: 'Pobjednička Hrvatska vojska pozdravlja Vatrene. Dobrodošli u Hrvatsku – zemlju pobjednika!' pri ulasku u hrvatski zračni prostor hrvatske nogometaše su u ponedjeljak dočekala dva aviona MIG-21, koja su ih potom i svečano dopratila do Zračne luke 'Franjo Tuđman'. 

FOTO/VIDEO: NESTVARNE SCENE Za povijest! Vatrene u Zagrebu dočekalo čak pola milijuna ljudi

MORH je u utorak objavio i spektakularne fotografije iz zraka koje ostavljaju bez daha.

Foto: MORH Foto: MORH

- Hrvatsko ratno zrakoplovstvo zahvaljuje na časti da prvi dočeka pobjednike na povratku u domovinu! - bila je poruka pilota iz aviona MIG-21 Vatrenima pri dolasku u Republiku Hrvatsku.

Foto: Marinko Karačić/HRZ

Vatrene je u ponedjeljak pozdravila i akrobatska grupa 'Krila Oluje'. Oni su poletjeli u ponedjeljak  oko 16 sati  iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika prema Zagrebu kako bi sudjelovali u programu dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije. 

Krila oluje: Zaslužuju naše poštovanje i divljenje

- Za ovu prigodu piloti „Krila Oluje“ pozdravni prelet i čestitku Vatrenima izveli su u formaciji od 5 aviona „Pilatus“ PC-9M, a kako bi bili u ozračju cijele Hrvatske koja dočekuje viceprvake svijeta i piloti „Krila Oluje“, kao i piloti borbenih aviona MiG 21, obukli su dresove hrvatske reprezentacije - priopćio je MORH. 

- Čast nam je što imamo prigodu pozdraviti i čestitati hrvatskoj reprezentaciji na sjajnom uspjehu i svemu što su pokazali na svjetskom prvenstvu. Zaslužuju naše poštovanje i divljenje i ovo je nakon pozdravnog preleta generalu Anti Gotovini na dočeku u Zadru zasigurno naš najemotivniji let ispunjen velikim srcem i ponosom što u ime pobjedničke Hrvatske vojske Vatrenima možemo uputiti čestitku iz zraka - istaknuo je vođa „Krila Oluje“ satnik Darko Belančić.

Vatrene pozdravila i kontrola letenja: Hvala na iskazanom zajedništvu

Povodom dolaska hrvatske nogometne reprezentacije Hrvatska kontrola zračne plovidbe uputila je poruku vatrenima prilikom ulaska zrakoplova Croatia Airlinesa u hrvatski zračni prostor: 'Dragi naši Vatreni, sudionici hrvatske nogometne oluje Rusija 2018., Hrvatska kontrola zračne plovidbe vas s ponosom pozdravlja i želi vam dobrodošlicu u hrvatski zračni prostor. Hvala na iskazanom zajedništvu i još samo jedna riječ NEOPISIVO.'

 

 

Komentari (56)
  • Prelijepo 🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

    17. 7. 2018,   11:11
  • S filozofske točke gledišta usudio bih se primjetiti veliki broj članaka koje je ovaj portalčić posvetio sinoćnjem okupljanju na splitskoj rivi u znak podrške reprezentaciji. Pregadljivo, a da je miš prdnuo pisali bi danima o tome.

    17. 7. 2018,   11:14
  • Treći mig snima

    17. 7. 2018,   13:25