Obavijesti

News

Franck - bogatstvo okusa i mirisa koji život čine ljepšim

Franck - bogatstvo okusa i mirisa koji život čine ljepšim
16

Iza svakoga Franck proizvoda stoji velika predanost, rad i trud, bogato stručno znanje i iskustvo, odlično poznavanje tržišta i potrošača te značajna ulaganja u razvoj i inovacije

Ovogodišnji gourmet program ATP turnira u Umagu obogatile su zanimljive Franckove radionice i degustacije pod nazivom "Bogati svijet kave" organizirane s ciljem promocije kulture ispijanja i rituala pripreme mljevene kave.    

Uz moderatoricu Antoniju Mandić, stručni voditelji radionice Franckovi profesionalni baristi, posjetiteljima turnira predstavili su bogatu povijest kave i mnoštvo zanimljivosti o ovome omiljenom crnome napitku. S naglaskom na aromatičnost i punoću okusa upravo mljevenih kava prezentirani su i različiti načini njihove pripreme kod kuće. 

Ljubitelji kave tako su uz degustacije saznali više o posebnostima svake od Franckovih mljevenih kava poput Franck 100% Arabice, Franck 100% Arabice s okusom lješnjaka i čokolade te posebnih premium „single origin“ kava Guatemale i Costa Rice. Uz već uvriježeni način pripreme mljevene kave u džezvi, predstavljeni su i drugi, praktični načini pripreme kave - u kafetijeri, kao filtar kava te metodom franch pressa koji daju savršeno aromatičnu kavu. 

Franck je predstavio i  novo rashlađenje za vruće ljetne dane Cool Up! - osvježavajuće napitke od esencije čaja koji se priprema s vodom i puno leda – Franck Cool Up!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Franck Cool Up! je fini napitak bez dodanih umjetnih sladila, aroma i bojila te je prikladan za sve uzraste i konzumaciju u bilo koje doba dana. Dolazi u tri neodoljiva okusa: Pepermint, Zeleni čaj i Jabuka Mix koji savršeno rashlađuju, osvježavaju tijelo i zasigurno neće nikoga ostaviti ravnodušnim. S obzirom da Franck Cool Up! sadrži isključivo prirodne sastojke, riječ je o pravoj kreaciji prirode u čaši koju će ljubitelji prirodnih napitaka posebno cijeniti tijekom cijele godine. 

Franckova radionica na temu Latte Arta – umjetnička nadogradnja u pripremi i posluživanju kave

Pod voditeljskom palicom Antonije Mandić, Franckovi profesionalni baristi i voditelji razvoja HoReCa usluga Josip Novačić, Zoran Trkulja i Karlo Pešun pokazali su na ovogodišnjem Festivalu kave i čokolade kako se lijevanjem mlijeka u šalicu kave te korištenjem čokolade uz docrtavanje štapićima stvaraju prava mala remek-djela.

Završni sjaj svakoj kvalitetnoj kavi, pa tako i  Franck kavi daje upravo proces pažljive obrade, a njena izvrsnost prepoznaje se u svakoj šalici.

Uz ove novitete i zanimljivosti, svi posjetitelji turnura u Umagu mogli su kušati i najfinije kave iz bogatog asortimana mljevenih kava Franck. To su Franck kava Guatemala, Costa Rica, Franck 100% Arabica, Franck 100% Arabica s okusom lješnjaka i čokolade te Jubilarnu Franck kavu koja već desetljećima utjelovljuje tradiciju kvalitete po kojoj je Franck prepoznat.

Franck kava Guatemala iz premium linije „Origins“ 100% je čista arabica, koja se uzgaja u planinskim predjelima na sjenovitim plantažama. Raznovrsna struktura tla i njegovo vulkansko porijeklo te blizina dvaju oceana i njihov utjecaj na klimatske specifičnosti čine Guatemalu jedinstvenom u svijetu kava. 

Franck kava Costa Rica iz premium linije „Origins“ 100% je čista arabica. Nadmorska visina, stabilna temperatura i čisti planinski zrak popraćen obiljem sunčevoga svjetla stvaraju idealne uvjete za uzgoj ove kave. Odlikuje ju puna i aromatična karamelno-čokoladna nota, koja će zaintrigirati i oduševiti i najzahtjevnije ljubitelje kave. 

Franck 100% Arabica pruža potpuno novi doživljaj kave! Nastala je od pomno odabranih vrhunskih sorti arabica uzgojenih u idealnim uvjetima na planinskim obroncima Središnje i Južne Amerike. Odlikuje se aromama prirodno prisutnima u zrnima ove kave – blagim čokoladnim notama prožetim lješnjakom i bademom koje se oslobađaju posebno prilagođenim procesom prženja i mljevenja. 

Ukoliko još niste kušali, svakako si priuštite prepuštanje čarobnim aromama aromatizirane Franck 100% Arabica kave s okusom lješnjaka i čokolade! Mješavini najfinijih arabica Franck stručnjaci u procesu proizvodnje dodali su arome lješnjaka i čokolade te tako stvorili aromatiziranu kavu slatkog, desertnog okusa i mirisa. 

Uživajte u posebnosti kave Franck 100% Arabica okus lješnjak – čokolada pripremljene bilo kojim od preporučenih načina i doživite raznovrsnost njezinih aroma.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...