Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Francuska pomoć stigla u ZG: Došlo je više od 2 tone opreme

None Foto: ABACA/ABACA/PIXSELL

Nakon snažnog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu 22. ožujka u jutarnjim satima, Hrvatska je aktivirala Europski mehanizam civilne zaštite, a Francuska reakcija je stigla

Francuska je potresom pogođenom Zagrebu u srijedu poslala dvije tone opreme, šatora, kreveta i prekrivača.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon snažnog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu 22. ožujka u jutarnjim satima, Hrvatska je aktivirala Europski mehanizam civilne zaštite, a Francuska reakcija je stigla. Posebnim avionom danas je u poslijepodnevnim satima isporučeno dvije tone opreme: šatora, kreveta i prekrivača, priopćeno je iz francuskog Veleposlanstva u Hrvatskoj.

Francuski veleposlanik Gaël Veyssièr bio je prisutan za vrijeme dolaska aviona kako bi sudjelovao u uručivanju ove pomoći Civilnoj zaštiti Republike Hrvatske, koja je, ističe se u priopćenju, konkretan primjer manifestacije solidarnosti Francuske s Hrvatskom tijekom ovog osjetljivog razdoblja.

Tema: Potres u Zagrebu

Komentari (18)
  • Pošaljite nam još lijekove kojima je istekao rok trajanja kao što ste 90-ih radili. A ofce će vam se uvijek klanjati.

    25. 3. 2020,   22:19
  • Baš me zanima tko će išta od toga dobiti. Udaljen sam od epicenta 1km oštećenja naravno na kući. Sad ću iz prve ruke vidjet dali je tko šta dobio od pomoći i od našeg gradonačelnika. Ili je to samo ta rođake namjenjeno!!

    25. 3. 2020,   21:35
  • Baš me zanima gdje će sve to završit. Evo ja sam od samog epicentra možda kilometar, kuća na stradala. Iz prve ruke ću vidjet šta će i dali će itko išta dobiti?

    25. 3. 2020,   21:33
Message