Obavijesti

News

Komentari 0

Francuska Renaultu: Kolike ste naknade isplatili direktorima?

Francuska Renaultu: Kolike ste naknade isplatili direktorima?
1

Sindikat CGT izrazio zabrinutost zbog isplata naknada pojedinim visokim čelnicima kompanije putem nizozemske holding kompanije Renaulta i Nissana (RNBV), tražeći viši stupanj transparentnosti

VIDEO

Francuska vlada zatražila je od Renaulta više pojedinosti o naknadama koje je isplatio direktorima preko nizozemskog holdinga u suvlasništvu s japanskim Nissanom, izjavio je u nedjelju ministar financija Bruno Le Maire.

Ministar Le Maire uputio je taj zahtjev nakon što je sindikat CGT izrazio zabrinutost zbog isplata naknada pojedinim visokim čelnicima kompanije putem nizozemske holding kompanije Renaulta i Nissana (RNBV), tražeći viši stupanj transparentnosti u tom proizvođaču automobila.

Francuska država najveći je dioničar Renaulta.

Korporativno upravljanje u savezu Nissana i Renaulta našlo se pod povećalom nakon što su japanske vlasti sredinom studenoga uhitile predsjednika uprave Nissana Carlosa Ghosna zbog sumnje da nije objavljivao točne podatke o primanjima u Nissanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Afera Ghosn uzdrmala je autoindustriju, opteretivši Nissanove veze s Renaultom ali i diplomatske odnose Japana i Francuske.

Le Maire je za televiziju CNews u nedjelju izjavio da je vlada pisala vodstvu Renaulta "sa zahtjevom da im dostavi sve pojedinosti potrebne za potpunu transparentnost isplata tih naknada".

"Želim znati kome su isplaćene, jesu li objavljene u službenim dokumentima a time i je li... uprava Renaulta toga bila svjesna", dodao je ministar.

Glasnogovornik Renaulta nije odmah odgovorio na pozive niti na poruke u kojima se tražio komentar informacije o zahtjevu Pariza.

Reuters je u prosincu izvijestio da su čelnici Nissana i Renaulta minimalno u dva navrata analizirali pravne mogućnosti isplate naknada Ghosnu putem nizozemskog holdinga i drugih zajedničkih tvrtki koje nisu objavljene u u službenim dokumentima.

Provjere su na kraju obustavljene ali je Nissan nakon Ghosnova uhićenja u povjerenju izvijestio Renault da su odlučili proširiti internu istragu i na zajedničku tvrtku u Nizozemskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer