Obavijesti

News

Komentari 29

Moli goste: 'Ne idite van staze, zbog fotki mnogi stradavaju'

Moli goste: 'Ne idite van staze, zbog fotki mnogi stradavaju'
1

Francuskinju su s teškim ozljedama u ponedjeljak oko 12 sati dovezli u KBC Rijeka nakon pada na Plitvičkim jezerima. Ona se poskliznula i pala oko 11.30 na vidikovcu kraj jezera Okrugljak

VIDEO

Pacijentica (23) iz Francuske je pri svijesti, stabilno i osjeća se bolje, rekao je dr. Kazimir Juričić iz KBC-a Rijeka. Francuskinju su s teškim ozljedama u ponedjeljak oko 12 sati dovezli u KBC Rijeka nakon pada na Plitvičkim jezerima. Ona je oko 11.30 na vidikovcu kraj jezera Okrugljak izašla izvan ograđenog dijela staze, poskliznula se i pala u ponor dubok 30 metara. Iz PU ličko-senjske potvrdili su da je djevojka u padu zadobila teške ozljede. Kolima Hitne pomoći dovezli su je do vojarne u Gospiću, odakle su je helikopterom Hrvatske vojske prevezli u KBC Rijeka.

- Zaprimljena je s višestrukim povredama kralježnice i prijelomom desne natkoljenice. Taj je prijelom odmah operativno saniran, dok su prijelomi kralježaka stabilni i ne zahtijevaju operaciju - doznajemo od dr. Juričića.

Glasnogovornik Nacionalnog parka Ognjen Borčić izrazio je žaljenje zbog nesreće. Rekao je da je djevojka u jutarnjim satima kupila ulaznicu u Park za stazu K. i da je tijekom obilaska područja Gornjeg jezera zaobišla metalnu ogradu. Pala je niz liticu obraslu niskim raslinjem i drvećem. Nije nam mogao reći zbog čega je djevojka izišla izvan staze, ali je uputio upozorenje svim posjetiteljima.

- Naši znakovi upozorenja, obavijesti o pravilima ponašanja i zabrana, njih 14, istaknuto je duž svih naših staza, kao i na svakoj ulaznici. Brojni posjetitelji fascinirani ljepotama parka izlaze izvan staze kako bi dobili što bolje fotografije, precjenjujući svoje sposobnosti, i u takvim prilikama stradaju. Zbog toga još jednom apeliramo na sve posjetitelje da se strogo pridržavaju uputa i ne izlaze izvan označenih staza - apelira Borčić dodajući da Park ulaže napore kako bi se rasteretio broj posjetitelja u ljetnim mjesecima i time smanjile gužve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Unatoč svim upozorenjima, gotovo da ne prođe sezona da netko ne strada na Plitvicama. U ožujku ove godine tijekom razgledavanja parka poginula je 53-godišnjakinja iz Koreje, koja se poskliznula i pala u provaliju duboku 70 metara. Najveća tragedija je pogibija njemačkog bračnog para koji je 2008. na Plitvicama slavio 40. godišnjicu braka. Poginuli su žena (82) i suprug (87).
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...