Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Franku (16) i dalje nema traga: Područje pretražuje 20-ak ljudi

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Potraga na Visovačkom jezeru nastavljena je danas iza 8.30 sati. Na terenu je šibenska policija s brodom, HGSS s dva broda i potražnim psom, te članovi DVD Dubravice i Skradin s  brodom...

U srijedu je nastavljena intenzivna potraga za maloljetnikom nestalim u subotu 24. ožujka u popodnevnim satima u blizini otoka Visovca.

Kako javlja Policijska uprava šibensko-kninska, pretražuje se šire područje oko otoka Visovca uz obalu i dalje nizvodno prema Skradinskom buku. U potragu koja je započela u 8.30 sati je uključeno 20 ljudi s četiri plovila. 

OBITELJ: 'U ŠOKU SMO' Traje potraga za Frankom (16): Dolaze i brodovi sa sonarima...

Riječ je o policijskim službenicima kriminalističke, temeljne i pomorske policije s brodom, pripadnicima HGSS sa svoja dva broda i psom te pripadnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dubravice sa svojim plovilom. Mogu sudjelovati i dobrovoljci, koje policija poziva da usklade napore s ostalim tragačima.  

Foto: Privatna arhiva/pixsell

- Obzirom da šibenska policija koordinira rad svih službi na terenu, za svako sudjelovanje u potrazi nužno se obratiti policijskim službenicima, radi koordinacije pri potrazi - poručuju iz PU šibensko-kninske.

ČETVRTI DAN POTRAGE Franko (16) je nestao u jezeru: 'Ne znamo zašto su tamo išli'

Jučerašnja potraga prekinuta je sinoć oko 19 sati zbog mraka, nakon što se nadležnim službama na terenu pridružila vojska sa sonarom. Pripadnici oružanih snaga povukli su se s terena nakon što njihova pretraga Visovačkog jezera sonarom nije dala rezultat. Danas neće sudjelovati u potrazi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, u subotu, malo prije 18 sati, nakon što se prevrnuo manji čamac kod otočića Visovca na kojemu su se nalazila četvorica maloljetnika. Trojica su uspjela otplivati do obale, a 16-godišnji mladić iz Laškovice je nestao. Trojica spašenih mladića su prevezeni u šibensku bolnicu. 

TUGA U VISOVCU 'Našeg Franka još nema, a na misi u Visovcu su svi plakali...'

Policija je nakon obavljenog očevida izvijestila da se plastični čamac na rijeci Krki kod otočića Visovca u kojem su bila četiri maloljetnika, prevrnuo kada se jedan od njih ustao što je narušilo ravnotežu uslijed čega su sva četvorica pala u vodu.

NESTAO U JEZERU Teta nestalog Franka: 'Čekam da mi kažu da su ga pronašli...'

Zbog šoka od pada u vodu i činjenice da nestali 16-godišnjak nije bio vješt u plivanju, nakon pokušaja ostalih da mu pomognu, ostao je u vodi u blizini prevrnutog čamca dok su preostali otplivali po pomoć na otok Visovac.

Dolaskom brodice s Visovca u pomoć 16-godišnjak nije zatečen u blizini prevrnutog čamca nakon čega je organizirana opsežna potraga koja traje već peti dan.

Komentari (6)
  • Iskreno se nadam da ce uspjeti naci decka

    28. 3. 2018,   09:59
  • Svi se iskreno nadamo da će sve biti u redu i da ćemo pronaći dečka.

    28. 3. 2018,   11:08
  • Svanulo je : ekipa nastavlja potragu

    29. 3. 2018,   07:34