Obavijesti

News

Komentari 6

'Freddy je mrzio cinkere': Ubio je bivšeg šefa bostonske mafije

'Freddy je mrzio cinkere': Ubio je bivšeg šefa bostonske mafije
1

Bivši šef bostonske mafije James 'Whitey' Bulger ubijen je u zatvoru Hazelton udarcima u glavu, a napadači su kao oružje koristili lokot u čarapi, a ručno izrađenim nožem pokušali su mu iskopati oči

VIDEO

Glavni osumnjičeni za organizaciju ubojstva bivšeg bostonskog šefa mafije Jamesa 'Whiteyja' Bulgera (89) u zatvoru Hazelton u Zapadnoj Virginiji je plaćeni ubojica Fotios 'Freddy' Geas (51), koji i sam tamo na odsluženju doživotne kazne zatvora.

Prema najnovijim informacijama, Bulger je u utorak ujutro, samo nekoliko sati nakon što je stigao u zatvor u Zapadnoj Virginiji, pretučen na smrt. Trojica zatvorenika odgurali su Bulgera, koji je bio u invalidskim kolicima, u dio zatvorskih prostorija van dosega nadzornih kamera. Ubijen je udarcima u glavu, a napadači su kao oružje koristili lokot u čarapi, a ručno izrađenim nožem pokušali su mu iskopati oči

Organizator smaknuća Geas navodno je odlučio ubiti Bulgera jer je mrzio cinkere, barem tako tvrdi privatni istražitelj Ted McDonough, koji je radio i prijateljevao s osumnjičenim Geasom.

'Whitey je bio cinker koji je ubijao žene'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija je na temelju dojave 2003. godine uhitila Geasa zbog ubojstva šefa mafiješkog klana Genovese  Adolfa 'Big Ala' Bruna i njegovog suradnika Garyja Westermana.

- Freddy je mrzio cinkere - odmah je konstatirao McDonough čim je čuo vijest.

- Mrzio je i muškarce koji zlostavljaju žene. Whitey je bio cinker koji je ubijao žene. To je najvjerojatnije razlog - izjavio je.

Fotios 'Freddy' Geas je sasvim sigurno znao da je  Bulger živio prilično udobnim životom jer je bio doušnik FBI-ja, piše Boston Globe

Odvjetnik David Hoose koji je zastupao Geasa u suđenju za mafijaška ubojstva nije bio pretjerano iznenađen informacijom da njegov bivši klijent ne poriče odgovornost za ubojstvo, kao ni to da ne želi reći tko mu je pomagao. 

- On ne bi nikoga cinkao. I nije imao poštovao ljude koji su to radili - izjavio je. 

Prema neslužbenim informacijama, u ubojstvo je upleten i mafijaš Paul Weadick (63) koji je u zatvoru Hazelton završio nakon što je zajedno Francisom 'Cadillac Frank' Salemmeom osuđen za ubojstvo Stevena DiSarra, vlasnika noćnog kluba u Bostonu, a Buglerova desna ruka Stephen 'The Rifleman' Flemmi bio je glavni svjedok na njihovom suđenju. 

Doušnik FBI-ja od 1975.

Sam Bulger osuđen je 2013. godine za barem 11 ubojstava na dvije doživotne kazne zatvora. Tijekom spektakularnog sudskog postupka protiv Burglesa, sud je pregledao 840 dokaza i saslušao 72 svjedoka. Iz njihovih jezivih iskaza javost je saznala o čupanju zubiju žrtvama kako bi se otežala identifikacija i davljenje ljubavnica mafijaša samo zato što su previše znale. 

Kako se kasnije ispostavilo, Bulger se još 1975. dogovorio da će biti doušnik za FBI, pa je tako desetljećima za njega vrijedio imunitet za doslovno bilo kakve kriminalne aktivnosti - osim ubojstava. 

Bivši vođa zloglasne South Boston's Winter Hill bande svojim je likom i djelom postao inspiracija za nekoliko filmova, među kojima je i Crna misa Scotta Coopera u kojem glavnu ulogu ima Johnny Depp, ali i Oscarom nagrađeni film Pokojni redatelja Martina Scorsesea iz 2006. godine, u kojem glavnu ulogu tumači Leonardo DiCaprio

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora