Obavijesti

News

Komentari 2

Friščić: Ne treba mi nitko govoriti koliko sam vjernik

Friščić: Ne treba mi nitko govoriti koliko sam vjernik
1

Kardinal Josip Bozanić oštro je prozvao sve prevrtljive kršćane, odakle su mnogi iščitali kritiku izravno upućenu zastupnicima HDZ-a i HSS-a

VIDEO

Uzavrele strasti između Kaptola i Markovog trga potpirene Zakonom o sprječavanju diskriminacije se ne stišavaju. Kardinal Bozanić oštro je prozvao sve prevrtljive kršćane i pijunima nazvao sve koji se zbog novca, moći ili vlasti odriču kršćanskih vrednota. Iz te poruke mnogi su iščitali kritiku izravno upućenu zastupnicima HDZ-a i HSS-a koji su digli ruku za taj zakon.
- O koje smo se mi to zapravo Božje zapovijedi ogriješili - upitao se potpredsjednik Sabora i šef HSS-a Josip Friščić ističući da pomnim analiziranjem nije pronašao o kojoj je zapovijedi riječ. Ističe da ćemo u procesu usklađivanja naše regulative s europskom morati donijeti mnoge svari koje nam možda individualno i ne odgovaraju.
- Meni ne treba nitko da mi potvrđuje ili da me uvjerava jesam li i koliko vjernik. Ja to jako dobro znam. Crkva smo mi vjernici i to je prava Crkva na zemlji - rekao je Friščić.
Iako uvijek raspoložen za kometare na prozivke kardinala, HDZ-ov Andrija Hebrang odgovor je izbjegao.
- Stojim iza sveg što je rekao gospodin Friščić, samo malo drugačije - rekao je kroz smijeh Hebrang napominjući da će se o svemu očitovati premijer Ivo Sanader.
SDP-ova Ingrid Antičević Marinović ističe da je, nažalost, vlast često zloupotrebljavala Crkvu koristeći se njome kao samoposlugom za vlastite interese.
- Možda je donošenje Zakona o sprječavanju diskriminacije odlična prilika da i Crkva shvati da joj ne treba HDZ kao proteza da bi širila svoje evanđeoske istine - kaže Antičević Marinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa