Obavijesti

News

Komentari 26

Friščićevi će držati kvorum u Saboru, Pupovčevi još nejasni

Friščićevi će držati kvorum u Saboru, Pupovčevi još nejasni
1

Nitko nije najavio raskid koalicije, pogotovo ne osam dana prije kraja, kaže Friščić. Kaže da je sigurno da će HSS-ovih šest zastupnika i u petak biti u Saboru

VIDEO

Predsjednik HSS-a Josip Friščić u srijedu je nakon sastanka u Banskim dvorima izjavio da će HSS ostati u koaliciji i da će biti na glasovanju u petak.

- Sigurno je da Klub HSS-a ima šest zastupnika i da će nas šestero u Saboru biti i u petak. No svatko je preuzeo svoji dio obveza i ako se one ispune, a petak je blizu, onda će se pokazati da Sabor radi i da Vlada radi te ćemo sve ono što smo preuzeli kao odvezu u skladu s dosadašnjim radom privesti kraju - izjavio je. Rekao je da misli da HDZ ima kvorum te da ni u jednom trenutku u to nije sumnjao, nego da je sve bila stvar toga jesu li svi u Sabor došli ili nisu. Nije znao reći hoće li zastupnici glasati za takozvani Šeksov zakon, odnosno Zakon o ništetnosti, te je izjavio da je stvar predsjednika Sabora o čemu će glasovati.

Na pitanje, ostaje li HSS u koaliciji, odgovorio je da nikad nije ni rekao da će izaći.

- Nitko nije najavio raskid koalicije, pogotovo ne osam dana prije kraja – poručio je. Nije htio diskutirati je li pitanje prebrojavanja hoće li manjinci i nezavisni zastupnici doći na glasovanje, nego je rekao da se vode određeni pregovori i to u dobrom ozračju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novinari su ga pitali i hoće li SDSS ostati u koaliciji.

- Nikad nismo dobili obavijest da izlaze iz koalicije, ali su upućivali na način rada nekih sjednica – rekao je Friščić i dodao da SDSS nikad nije uvjetovao na način 'ili-ili'. Završio je da misli da vladajući mogu u petak računati na tri SDSS-ova glasa.

Friščić bez jasnog odgovora

Milorad Pupavac (SDSS) ponovo nije htio biti konkretan i nije htio odgovoriti kako će se njegov Klub ponašati u petak na glasovanju. Nakon razgovora u Banskim dvorima prenio je samo da su razgovarali o tome da se moraju dogovoriti koje još zakone mogu raspraviti i izglasati prije raspuštanja Sabora. Ocijenio je da je oporba napravila iskorak kad je pristala da se izglasa pet europskih zakona, Deklaracija o vrijednostima EU, Odluka o privremenom financiranju te o raspuštanju Sabora i da je sad red da vladajuća koalicija između sebe postigne dogovor o čemu se još može raspraviti i glasati. Na kraju je ipak priznao da nije moguće da se baš svi zakoni rasprave i izglasaju, kako to hoće HDZ. Novinarima je rekao da nije zbrajao i oduzimao ima li vladajuća većina kvorum ili nemaju. Ponovio je da je SDSS protiv Zakona o ništetnosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)