Obavijesti

News

Komentari 7

Fritzlovu kuću preuredili i sad ju iznajmljuju mlade obitelji...

Fritzlovu kuću preuredili i sad ju iznajmljuju mlade obitelji...
4

Austrija: Kuću monstruma koji je godinama silovao svoju kćer kupio je vlasnik kluba s prostitutkama. On ju je preuredio i napravio je u njoj deset malih stanova koje sada iznajmljuje

VIDEO

Kuća Josefa Fritzla je preuređena i pretvorena u stambenu zgradu s deset apartmana. Prvi podstanari su se već uselili. 
Austrijanac Josef Fritzl (82) je 24 godine zlostavljao i silovao svoju kćer i s njom je dobio sedam djece.

Igor Kralj

Kćer Elisabeth je zatvorio u podrum kuće u Amstettenu, a uhićen je 2008. godine. Služi doživotnu kaznu zatvora.  Podrum je zabetoniran 2013. godine. Tri godine je budućnost kuće bila neizvjesna. Krajem 2016. kupili su ju poduzetnici i supružnici Herbert (57) i Ingrid (52) Houska te jedna ruska poslovna žena. Platili su ju oko 160.000 eura (oko 1,2 milijuna kuna). Napravili su u njoj deset udobnih stanova. Prvi podstanari su se već uselili.  Sobe se naude na iznajmljivanje na internet stranici „willhaben.at". Houska koji u Amstettenu vodi i klub s prostitutkama kaže da su već iznajmili devet stanova, a da za deseti postoji veliki interes. Kaže i kako su stanovi mali, odnosno oko 38 kvadrata, te namijenjeni prije svega mlađim ljudima. Najam se mjesečno plaća 500 eura i u to su uključeni i troškovi grijanja i struje. Kaucija iznosi 1500 eura. 
- Želimo konačno zakopati stravičnu prošlost kuće i uvesti ju u novu eru. Kuća Fritzl treba postati kuća Houska - rekao je poduzetnik. 


Zločin koji je šokirao svijet počeo je 28. kolovoza 1984. godine na adresi Ybbsstraße 40 u Amstettenu. Fritzl je Elisabeth koja je tada imala 18 godina namamio i zatvorio u podrum, omamio ju i okovao. 24 godine ju je silovao. Elisabeth je 1988. godine rodila prvo dijete. U narednim godinama Elisabeth je rodila još šestero djece od kojih je jedno umrlo nakon poroda. Troje djece Fritzl je uzeo k sebi u kuću. Fritzl je policiji rekao da mu je Elisabeth, koja je kao mlada otišla od kuće, djecu ostavila na kućnom pragu. Ostala su djeca živjela s majkom u zatočeništvu u podrumu. Tek 2008. godine kada je Fritzl u bolnicu odveo jedno dijete jer je bilo jako bolesno, otkrivena je stravična istina. Elisabeth je, kada je oslobođena, imala 42 godine. Ona i djeca su dobili novi identitet i žive u selu u Austriji. Fritzl kaznu služi u ustavi za psihičke bolesnike. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)