Obavijesti

News

Komentari 291

Tomac Kolindi dao 2000 kuna, Šuker ''nekoliko tisuća kuna''

Tomac Kolindi dao 2000 kuna, Šuker ''nekoliko tisuća kuna''
12

Na donatorskoj večeri bili su i braća Zdravko i Zoran Mamić kao i Dražen Budiša koji je rekao da ne zna koliko će HSLS donirati, ali da ne sumnja u pobjedu Kolinde

VIDEO

Na posljednju donatorsku večer za predsjedničku kampanju Kolinde Grabar Kitarović, HDZ u dvoranu u Westinu novinare nije pustio čak ni da bace pogled. No, neki su se detalji ipak mogli naslutiti.

Jednog od utemeljitelja HDZ-a Ivana Kovača, koji je pristigao u pratnji Vice Vukojevića, u predvorju hotela smo pitali koliko će donirati za kampanju.

- Mi smo umirovljenici, mi smo oslobođeni plaćanja - odgovorio je vedro, na što smo ga pitali znači li to da onda ostali članovi HDZ-a nisu oslobođeni plaćanja, da su dakle obavezni donirati.

- Nitko nije obavezan - odgovorio je bez daljnjih pojašnjenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sudeći prema broju uzvanika koji su pristizali, ili je dvorana u koju stane i više od 700 ljudi zjapila poluprazna ili su najviši uzvanici na sporednim ulazima izbjegli javnost. Najslavnije ime koje se u jednom trenutku zateklo u predvorju hotela, kroz koje su pristizali manje poznati članovi i simpatizeri HDZ-a, bio je Alberto Tomba. Svjetski slavni skijaški veteran iz tko zna kojeg razloga prošetao se sav mokar u kućnom ogrtaču.

Ubrzo su pristigli braća Zdravko i Zoran Mamić. Potom Dražen Budiša koji je rekao da ne zna koliko će HSLS donirati, ali i to da ne sumnja u pobjedu HDZ-ove kandidatkinje.

- Znate, nju narod zove po imenu, tu je već pola posla napravljeno - rekao je.

Za Josipovića je rekao da je neuspješan predsjednik neuspješne zemlje, a za nju pak da smatra da je bila uspješna i kao ministrica u Sanaderovoj vladi i u kasnijoj diplomatskoj i NATO-voj karijeri.

Bivši HDZ-ov ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs bio je susretljiv pa je otkrio da će donirati 5000 kuna. Bivši SDP-ovac, a kasniji žestoki kritičar SDP-a Zdravko Tomac rekao je da će donirati 2000 kuna. 

- U skladu s umirovljeničkim statusom - dodao je.

Bivši HDZ-ov ministar financija Ivan Šuker zadržao se na brojci od "nekoliko tisuća kuna" i nije želio dalje otkrivati. Kao ni bivši HDZ-ov ministar Gordan Jandroković. Posljednji su, kao što je bilo i za očekivati, pristigli predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i Kolinda Grabar Kitarović njemu zdesna.

- Dobra večer, dobra večer - pozdravila je uz osmijeh i nije se zadržavala za izjave.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 291
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a