Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plenković: Tajanijeva izjava je neprihvatljiva, stojim kod toga

Komentari (147)
 • Prekrasno nek on sad kaže živio hrvatski trst ako smije...

  11. 2. 2019,   17:06
 • Dalmacijo Lijepla li si.........grudo naša ponosna !!!

  11. 2. 2019,   17:21
 • Ostavite svi nasu Dalmaciju na miru...Nasa Dalmacija je nase blago!!!!!!! Lipi pozdrav od ponosnog dalmatinca!!!✌

  11. 2. 2019,   17:07
 • Pitam se samo kako bi se proveo ijedan HR političar da se slučajno našao na skupu na kojem se zazivala NDH, a ovaj Radin ima obraza kazati da je bio na navedenom skupu i da je nakon spornih izjava lik prijatelj Hrvatske. Katastrofa, no tako nam i treba kada svoje ne poštujemo. Zbog ovakve izjave Radin bi isti tren trebao snositi političku odgovornost, nažalost naravno da neće nego će još ovakvim izjavama dokazivati koliko je moguće provocirati ovaj glup i napaćen narod i istodobno živjeti na njihovoj grbači.

  11. 2. 2019,   17:04
  • Još potpredsjednik Sabora. Sprdacina

   11. 2. 2019,   17:16
  • Nisam shvatio na prvu. Jedino ako misliš na to da se NDH odrekao Istre pa bi se radilo o zapravo istoj stvari.

   11. 2. 2019,   17:25
  • Teško da češ shvatiti i na drugu jer ti ideološka zasljepljenost ne dopušta da shvatiš bilo što izvan dosega tvojih vlastitih promišljanja, neki to nazivaju i isključivost. Da, skratim, iako ovim odgovorom ni na najmanji mogući način ne želim revitalizirati ili umanjavati pogreške NDH, povijesno i činjenično je nemoguće da bi se NDH odrekla Istre ili mogla odreći Istre koju je Kraljevina Jugoslavija Rapalskim ugovorom 1922g. prepustila Italiji. Konkretno kod Istre možemo zamjeriti NDH što ju kao povijesni prostor Hrvatske nije tražila natrag u granice NDH ali nipošto joj ne možemo predbaciti odricanje od Istre koja u trenutku osnivanja NDH, a kao pravnog sljednika Kraljevine nije ni bila u sastavu Kraljevine pa samim time ni NDH. Možda shvatiš na treću, NDH nije bila ništa više ili manje fašistička od fašističke Italije, sukus ovog članka je potreba za jasnom osudom takvih režima, povučena paralela je sa NDH i uistinu ne vidim potrebu da se skreće sa teme u kojoj jedan "hrvatski" političar sudjeluje na skupu na kojem se veliča fašistički režim. Pitanje je samo trebamo li to osuditi i tražiti sankcije za takve političare ili poput tebe trebamo fokus prebaciti na NDH i tom strašnom NDH opravdavati ovakve jednako monstruozne tvorevine kao NDH?? Iz tvog komentara bi se dalo zaključiti da Radin nije ništa pogrešno napravio jer se NDH odrekao Istre, zar ne?

   11. 2. 2019,   17:46
  • Obzirom da je Radin dio saborske većine i podržava HDZ potpuno je neupitno o kakvoj se osobi radi. Tako da uopće nisam iznenađen njegovom reakcijom. Zapravo, ona je očekivana. Pa nedavno smo imali HDZ-ovca na velikosrpskom mitingu.

   11. 2. 2019,   17:57
  • E ovo je već pomak, lijepo da si detektirao Radina kao i uostalom sve pripadnike nacionalnih manjina koji su uvijek dijelom saborske većine kao dio problema ovog društva. Pravo na zastupnika nacionalne manjine postoji samo u nacionalnim državama, a to Hrvatska po trenutnom Ustavu jeste. Smiješno je što sve lijeve opcije koje se pozivaju na građansku Hrvatsku nikada nisu pokrenuli pitanje promjene ovog društva iz nacionalne u građansku državu, razlog je prozaičan u građanskoj državi ne postoje osigurani zastupnici nacionalnih manjina ( u prijevodu 8 ruku vladajućoj partiji u RH ) jer u građanskoj državi svi građani bez obzira na vjeru,naciju i ina uvjerenja ostvaruju prava i obveze kao građani RH. Stoga je ispravno za kazati da su sve političke opcije u današnjoj RH nacionalne i uistinu je zapanjujuće kada ljudi pričaju o lijevima i desnima, a svi odreda su nacionalisti koji podržavaju ovakvo nacionalno društveno uređenje. Posljednji predstavnik politike koji se zalagao za Hrvatsku kao građansku državu je Ante Starčević, a po današnjim mjerilima i poimanja "građanskih" i inih političara za njih je on nacionalist pa čak i radikal. Ah divna li društva u kojem živimo, kada krojenje javnog mišljenja ima snažniju moć argumenata od jasnih definicija i pojmova :).

   11. 2. 2019,   18:08
 • Znad onu pricu, on je bio dobar tih i miran. Pozdravljao je susjede u prolazu. Neznam sto mu bi. Pa neka dode po Istru i Dalmaciju. I drugi su mislili da u Hrv ima nesto njihovo. Znamo kak je zavrsilo.

  11. 2. 2019,   17:10
 • tako ju volio da bi ju htio usvojiti ahha

  11. 2. 2019,   16:57
 • E moj Furio jesi se ofuri..prijatelji su na gusto posijani ali na rijetko..niču!

  11. 2. 2019,   17:03
 • probali su srbi crnogorci,probajte i vi talijani.inače ste poznati po hrabrosti! mamma mia !

  11. 2. 2019,   17:11
 • Ugrozeni manjinac rece, citiram "Radin: Ne znam što mu je, on je prijatelj Hrvatske".....nije mi jasno koje i kakve Hrvatske je on prijatelj, radin nam nije pojasnio, a bio je tamo kao sto i pupovac ide na svoje proslave "ugrozenih". Svi su ugrozeni od "nasilnih/ agresivnih Hrvata, a jedni i drugi su cinili zvjerstva po Hrvatskoj i nad Hrvatima.....to cine i DANAS, ovakva ponasanja su najbolji dokaz.....radin ili pupovac isti D....

  12. 2. 2019,   10:14
 • jadna nam politika ,kad nas mora Slovenac braniti...

  11. 2. 2019,   18:04