Obavijesti

News

Komentari 140

Nevrijeme zahvatilo Hrvatsku: O svemu se oglasila i policija...

Nevrijeme zahvatilo Hrvatsku: O svemu se oglasila i policija...
16

Europski centar za predviđanje oluja za nastavak dana izdao je najžešći 3. stupanj upozorenja za dijelove Hrvatske. Unutar 3. stupnja upozorenja nalazi se i Istra. Takva upozorenju obično stižu tek jednom do dva puta godišnje

VIDEO

Možete zamisliti kako nam je nakon toliko truda, rada i znoja, rekao nam je poljoprivrednik iz Soljana, kojem je strašna tuča deset dana prije berbe uništila polje lubenica.

O strašnom nevremenu oglasilo se i Ministarstvo unutarnjih poslova.

- Županijski centri 112 Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH zaprimili su dojave o srušenom drveću na prometnice i dalekovode, nestancima električne energije, oštećenjima krovišta, ozljedama osoba i dr. Prema zaprimljenim dojavama odmah su angažirane nadležne službe - kažu iz MUP-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najteže posljedice, ističu, prijavljene su na području Vukovarsko-srijemske županije gdje je nevrijeme praćeno vjetrom, tučom i kišom oko 16.30 sati zahvatilo veći dio županije.

- Tuča veličine oraha, a ponegdje i jajeta, u kratkom je vremenu počinila velike materijalne štete na području cijele županije - tvrdi policija. 

U Borovu Naselju dvije starije žene su od udara tuče (leda) lakše ozlijeđene, dok je u Posavskim Podgajcima muškarac pao s krova, a težina njegovih ozljeda za sada nije poznata. 

Načelnik općine Drenovci podignuo je tim Civilne zaštite za opće namjene. Oluja je na tom području potrgala i žice pa su stanovnici bez električne energije.

- Sve raspoložive ekipe HEP-a, vatrogasaca i ostalih su na terenu i saniraju štetu - umiruju građane iz MUP-a.

Osim Vukovarsko-srijemske, nevrijeme je, prema policijskoj evidenciji, zahvatilo i dijelove Bjelovarsko-bilogorske, Primorsko-goranske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Krapinsko-zagorske i Brodsko-posavske županije.

Evo što je dosad ustanovila policija:

Nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom oko 14.20 sati zahvatilo je i Krapinsko-zagorsku županiju, a županijski centar 112 Krapina zaprimio je više desetaka dojava građana o raskrivenim krovištima kuća, srušenim stupovima električne energije i srušenim stablima. Najviše dojava je bilo s područja Pregrade, Desinića, Petrovskog, Đurmanca, Krapinskih Toplica, Škarićeva, Svetog Križa Začretja, Zagorskih Sela i Huma na Sutli. Prema trenutno dostupnim informacijama, oštećeno je 15-ak krovišta kuća.
 
I u Sisačko-moslavačkoj županiji nevrijeme je oko 15.20 sati zahvatilo područje Siska, Sunje i Lekenika te je županijski centar 112 zaprimio više dojava građana o padu drveća na prometnice i elektrovodove, a zaprimljene su i dojave o oštećenju dva krovišta kuća.
 
U Primorsko-goranskoj županiji kratkotrajno olujno nevrijeme, praćeno kišom, vjetrom i tučom zahvatilo je oko 13.25 sati područje Rijeke i okolice te je zaprimljeno više dojava o posljedicama nevremena. U Rijeci se na cestu srušilo nekoliko limova s krovova, a prijavljen je i udar groma u kuću koja je ostala bez električne energije. Na auto cesti A6 kod Kikovice u smjeru Zagreba vozila su se sklonila zbog tuče pod vijadukt i blokirala promet. Na državnoj cesti D8 od Bakarca prema Kukuljanovu na nekoliko mjesta došlo je do odrona. Poplavljena su prizemlja dvije kuće i to na području Jelenja te u Novom Vinodolskom.
 
U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nevrijeme je oko 16.20 sati zahvatilo područje Garešnice, Kapele i Dežanovca. U mjestu Donji Mosti na području Kapele uslijed obilne kiše došlo je do nanosa kamenja i cigle na prometnicu na ulazu u mjesto. Na državnu cestu DC 26 palo je drvo.
 
U Zagrebu i Zagrebačkoj županiji od 16.20 do 17 sati nevrijeme praćeno kišom i vjetrom zahvatilo je područje Male Gorice, Klinča Sela, Pavučnjaka, Paukovca, Trpuca te dijelove Grada Zagreba. Nadležni županijski centar 112 zaprimio je dojave o srušenim stablima, oštećenjima dalekovoda, dok je poplavljivanje podvožnjaka prijavljeno u Zagrebu u Škorpikovoj ulici.
 
Oko 17 sati Brodsko-posavsku županiju također je zahvatilo nevrijeme  praćeno kišom i vjetrom. U Davoru vjetar je srušio i oštetio više krovova kuća i gospodarskih objekata te srušio nekoliko stabala. U Slavonskom Brodu županijskom centru 112 prijavljeno je više padova granja i stabala na kolnike. Na širem području županije (Davor, Okučani, Stara Gradiška, Brebrina i Slavonski Brod) zabilježeni su prekidi opskrbom električnom energijom zbog vjetra koji je rušio električne stupove s vodovima.

Građani Desinića kažu su satima bez električne energije.

Kako nam javljaju čitatelji, led veličine teniske loptice izazvao je ogromnu štetu u Vukovaru.

Strašno nevrijeme rušilo je sve pred sobom.

Nevrijeme s tučom pogodilo je zaleđe Rijeke, prenosi neverin.hr.

IstraMet je objavio na Facebooku i snimku nevremena koje je zahvatilo Gorski kotar i Istru. 

Ne šalimo se! Ovo su Vrata kod Fužina u Gorskom kotaru. Zatrpala ih je tuča, napisali su u objavi. 

Također, objavili su i snimku s autoceste Rijeka-Zagreb kod skretanja za Crikvenicu.

Sebičnjaci su blokirali cijelu autocestu da bi zaštitili svoje automobile ispod nadvožnjaka. A što da naleti šleper? Strašno. Strašno. Strašno, piše Istramet.

Europski centar za predviđanje oluja (ESTOFEX) za nastavak dana izdao je najžešći 3. stupanj upozorenja za dijelove Hrvatske i Italije. Unutar 3. stupnja upozorenja nalazi se i Istra, a tako žestokom upozorenju prosječno možemo svjedočiti tek jednom do dva puta godišnje.

Treći stupanj upozorenja odnosi se na mogućnost olujnog naleta vjetra, razorne tuče (velika do vrlo velika zrna), te na obilne oborine. Jakom konvektivnom razvoju pogodovat će visoki CAPE, izraženo smicanje vjetra, na što upućuju prognoze olujnih parametara i na našem WRF-u.

Naročito su napomenuli kako je moguć razvoj jednog sustava koji će se iz Italije premještati prema Jadranu, te drugog koji će iz Slovenije zahvatiti unutrašnjost Hrvatske. Pritom se ne smije isključiti ni mogućnost nastanka superćelija.

DHMZ izdao oštro narančasto upozorenje

I DHMZ je putem sustava Meteoalarma za zapadnu, središnju i istočnu Hrvatsku izdao oštro narančasto upozorenje. Ovaj stupanj upozorenja odnosi se na mogućnost opasnog vremena.

Prema njihovim prognozama mjestimice je moguće grmljavinskog nevrijeme, praćeno pojačanim vjetrom i tučom. Količina oborina u kratkom vremenskom roku može prijeći 25 mm, dok vjerojatnost grmljavine iznosi 50-70 %, piše Istramet.

Čitatelji su nam poslali fotografije jake tuče u okolici Osijeka.

Fotografije s cesta nakon tunela Tuhobić prikazuju razmjere olujnog nevremena koje je u nedjelju popodne pogodilo Hrvatsku.

Dobili smo i fotografije iz Čepina u kojem je padala snažna tuča.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:07

Najviše čitatelja javlja nam se iz Vukovara gdje trenutno puše vrlo jak olujni vjetar. I okolicu Vukovara pogodilo je u poslijepodnevnih satima nevrijeme praćeno grmljavinom i tučom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11

Veliko nevrijeme je i u Zadru, centar 112 je zakrčen pozivima. Petrčane kraj Zadra poharalo je nevrijeme. Jedna jedrilica se nasukala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.