Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gabrijela Žalac: Kuščevićeva afera nije naštetila HDZ-u

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Upitana postoji li moralna odgovornost ministara i očekuje li se od njih da podnesu ostavku kada osjete da su postali uteg Vladi, a narod želi promjenu, uzvratila je kako joj se čini da je "svaki tjedan neka nova afera"

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac izjavila je u petak da afera s nekretninama i imovinom ministra uprave Lovre Kuščevića sigurno nije naštetila HDZ-u.

"Mislim da HDZ-u sigurno nije naštetila, kako vi to kažete, afera. Ministar je sve objasnio i užem predsjedništvu stranke. Mislim da dolaze neka bolja vremena", rekla je Žalac novinarima nakon konferencije Svjetske banke o razvojnom iskustvu regije Emilia Romagna za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Upitana postoji li moralna odgovornost ministara i očekuje li se od njih da podnesu ostavku kada osjete da su postali uteg Vladi, a narod želi promjenu, uzvratila je kako joj se čini da je "svaki tjedan neka nova afera".

"Ako ćemo tako gledati, onda zaista mislim da nema prostora da se posao radi. Mislim da je ključno za Hrvatsku da se rade reforme, fondovi, gospodarstvo, posao i na to bih skrenula pažnju hrvatskoj javnosti", poručila je ministrica.

Ustvrdila je da Kuščević i svi ministri "odgovorno rade svoj posao i svi trebaju biti fokusirani na to", pa treba manje razgovarati o stvarima koje "zaista nemaju utemeljenje u dokumentima niti u bilo čemu drugome".

 

Komentari (57)
  • na žalost, ali točno, ni jedna hdz-ova afera nije smetala hdz-u. Oni su dodjelom bran. mirovina (kako u Hrvatskoj tako i u bosni) i uhljebljivanjem, zacementirali sigurno biračko tijelo

    5. 7. 2019,   15:43
  • ja kao hdz-ovac od 1990 vas se sramim,osobe ste bez morala.slušam normalne ljude iz okoline,žgražanje do boli,sram vas bilo................odstupite,Tuđman se okreće u grobu zbog vas

    5. 7. 2019,   15:01
  • Srami se sama sebe, srami se svih mrtvih koji poginuše za ovu zemlju koju ti vodiš, srami se svih ljudi čiji porezi i prirezi omogućuju tebi da živiš na grbačui istih i i odobravaš pljačkanje istih sram te bilo dok god budeš disala. Kakvi su te roditelji odgojili da mi je samo znati?

    5. 7. 2019,   15:21