Obavijesti

News

Komentari 18

Gabrijelov otac: Liječnica Kaleb nije kriva, sud će otkriti tko je

Gabrijelov otac: Liječnica Kaleb nije kriva, sud će otkriti tko je
1

Otac preminulog Gabrijela za HTV je ispričao kako ne krivi liječnicu Kaleb jer je ona jedina otkrila da njegovu sinu nije dobro. Kaže kako će se na sudu otkriti istina, da se ovo ne ponovi

VIDEO

Osjećam se tužno i žalosno nakon ovog događaja. Ne daj Bože nikome da se ovo dogodi, rekao je za HTV Mišo Bebić, otac tragično preminulog dječačića u Metkoviću.

Ispričao je kako je supruga Gabrijela i dvoje djece odvela kod pedijatrice jer su kašljucali. Kaže kako ih je liječnica pregledala i da je sve bilo 'kao u redu', ali je  preventive radi dala i Sumamed u slučaju da skoči temperatura. Rekao je kako su Gabrijelu u subotu navečer dali antibiotik, ali da ga je povratio. Dodao je kako mu je davala rehidromix i juhu protiv dehidracije i proljeva. 

Pogledajte video

Nastavio je kako je u nedjelju otišao do Doma zdravlja, jer ljekarna radi do podne, da pregledaju dječaka jer mu je jezik bio bijel. Kaže da su sina pregledali, ali da mu to nije djelovalo dobro, ali da su oni potvrdili da je dobro.

- Ja slušam doktore, nisam ja doktor da donosim odluke - nastavio je Bebić. Nije htio iznositi imena liječnika koji su ga pregledali na Hitnoj u Domu zdravlja. Kaže kako su mu rekli da sve ima kod kuće te da je otišao doma vjerujući liječnicima.  Nastavio je kako mu je supruga nastavila davati lijekove za snižavanje temperature i da su ga navečer probudili jer je dječak teško disao. Oko dva ujutro su ga doveli na Hitnu jer ga je boljelo s desne strane. Bebić kaže kako su ga još jednom pregledali i da je za njih sve bilo u redu, a dodaje da je dječaku jezik bio još bjelji.

'Kolege mi se više ne javljaju, ali ja hodam uzdignuta čela...'
'Kolege mi se više ne javljaju, ali ja hodam uzdignuta čela...'

- Izgleda da je to bilo malo aljkavo, ili nemarno ili tako dalje, ne bih ulazio u detalje - rekao je o pregledu. Već ujutro su otišli drugom liječniku, jer je njegov pedijatar radio popodne. 

Pokretanje videa...

01:07

- Govorio sam sestri: "Zovni doktora, malome mi nije dobro". Dvaput, tri puta sam rekao: "Zovni doktora, malome mi nije dobro" - rekao je i dodao da mu je sestra rekla kako je gužva i da ga ne mogu primiti prije 11 na što je rekao da ne pita kad ga mogu primiti nego da zovu doktora. Kaže kako ga je i sestra poslala na Hitnu koja je udaljena 20-ak metara, gdje su mu s vrata rekli da nije slučaj za Hitnu već da ga vode pedijatru. Ispričao je kako su mu rekli da je na katu doktorica Kaleb i da ide njoj. Nakon par minuta liječnica ga je primila, a već tada je dječak padao i kunjao na stolcu. 

Liječnica Kaleb: Obitelj mi je na 2. mjestu, medicina na prvom
Liječnica Kaleb: Obitelj mi je na 2. mjestu, medicina na prvom

- Kad je ušao unutra, doktorica mu je pogledala prste i noge, to je već bilo plavi prsti, noge.... Uzela je slušalice i rekla: 'Bože moj, što je ovo?' - dodaje Bebić i kaže da je to njoj bio alarm. 

Nastavio je kako je liječnica Hitnoj dala papir i rekla da ne idu nigdje jer su čekali helikopter. Bebić priča kako je otišao do kuće i uzeo robu, ali da ne zna što se odigravalo u međuvremenu. Kad se vratio presvukli su ga te odveli prema helikopteru. Misli kako je sigurno prošlo dva sata dok nisu došli do Splita.

Komora traži informacije o postupanju medicinske sestre
Komora traži informacije o postupanju medicinske sestre

- Smatram da doktorica Kaleb nije ništa kriva, da je ispravno postupila - rekao je Bebić na pitanje o nalazu Liječničke komore koji tereti i liječnicu Kaleb za stručni propust. Bebić dodaje da su drugi gledali i ništa nisu utvrdili, što mu nikad neće biti jasno, a ona je te da je u pravu. 

Na pitanje tko je kriv po njemu kaže:

- Ne mogu sada o tome govoriti, tko je kriv, tko nije, to će se poslije otkriti u sudskom postupku. Mora se otkriti istina zbog mog pokojnog maloga i da se ne bi ne bi desilo nekoj drugoj obitelji što se desilo mojoj obitelji, da su nas se zavilo u crno do kraja - rekao je Bebić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa