Obavijesti

News

Komentari 68

'Gadafi me izvukao iz jarka u koji sam pao i spasio mi život'

'Gadafi me izvukao iz jarka u koji sam pao i spasio mi život'
6

Damir Breški živi vrlo skromno, bez struje i vode, ali Gadafiju uvijek osigura hranu. Susjedi u ludbreškom Čukovcu kažu kako će psu nakon smrti, jer je već jako star, podići spomenik

VIDEO

Gadafi je godinama moj najbolji prijatelj i nebrojeno puta mi je pomogao, a jednom mi je i život spasio, govori nam 44-godišnji Damir Breški. On sa svojim mješancem živi u klijeti bez struje i vode iznad ludbreškog naselja Čukovec.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:22

- Kako ponekad volim malo više pogledati prema dnu boce, zimi sam kod susjeda pio vino - nastavlja ispovijest Breški. Pao je mrkli mrak i staza u vinogradu se zaledila. Neosvijetljenom cestom Damir je u pratnji psa, kojega zove i General, krenuo kući. No što maligani, što mračna cesta, Briškog su odveli uz rub šume te se strmoglavio niz padinu duboku oko 20 metara.

- Malo sam se izudarao. Kako se nisam mogao dignuti, a već mi se jako spavalo, ostao sam ležati i ubrzo zaspao kao top. Ništa nisam osjećao, ali me nakon nekog vremena Gadafi uspio probuditi. Vukao me za kosu, lizao i jako lajao. No nisam mogao ustati jer je sve bilo sklisko i zaleđeno te sam se onda primio za dlaku mojega generala koji mi je pomogao da se izvučem – priznao nam je iskreno Damir.

A da se zaista vole pokazuje Gadafi, kojemu je Breški dao ime po nekadašnjem libijskom čelniku. Stalno gleda prema gazdi i čeka njegov mig. Breški mu daje komande na talijanskom i čim ga pozove, Gadafi mu je odmah uz nogu. Iako živi više nego skromno, rekli bismo na rubu neimaštine s 800 kuna mjesečno, prvo nahrani psa, a tek onda sebe. Jedna Njemica, koja je bila prošlog ljeta u Goricama, ponudila mu je 1000 eura za Gadafija, ali je njegov vlasnik rekao da nema tog novca za koji bi ga prodao. Govori da su se toliko navikli jedan na drugoga da njegov pas ni ne jede ako je sam u kući.

- To nije odnos psa i čovjeka, nego pravo prijateljstvo koje traje 10 godina - kaže Breški.

Jedan od susjeda nam je otkrio kako su se svi u naselju dogovorili da će mu, kad Gadafi ugine, jer je već u dubokoj starosti, podići spomenik, jer takav odnos između čovjeka i životinje nisu vidjeli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.