Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Garmin VIRB® X / XE akcijske kamere za video koji se pamti

None Foto: Garmin 9

VIRB X i XE će vas sigurno iznenaditi posve novim dizajnom omogućujući više načina montaže

Kompaktne s  mogućnošću izrade kvalitetnih, širokokutnih HD snimaka visoke razlučivosti pri 1440p/30fps i 1080p/60fps uz prvorazredno usporeno snimanje, stabilizaciju slike, različite razine zumiranja, snimanje niza fotografija s kvalitetom slike do 12MP te , VIRB X i XE će vas sigurno iznenaditi posve novim dizajnom omogućujući više načina montaže.

Visokokontrastni 1 inčni zaslon omogućuje brzu i jednostavnu konfiguraciju kamere, a uz upravljanje samo jednim dodirom, korisnici mogu jednostavno aktivirati uređaj i započeti ili zaustaviti snimanje putem jednostavnog prekidača. Tu je također i posebna tipka za fotografiranje koja radi i dok kamera snima.

Vodootporne do 50 metara, obnovljenog dizajna, ne zahtjevaju dodatno kućište za podvodno snimanje. Osim poboljšanih audio i video modova te mogućnosti bežičnog povezivanja putem Bluetooth, ANT + i Wi-Fi tehnologije, VIRB X i XE sadrže i visokoosjetljivi GPS, brzinomjer i žiro kompas koji se mogu koristiti za dobivanje Metrix podataka.

VIRB XE ima Pro mod s više naprednih opcija za ručno podešavanje kao što je kontroliranje bjeline, oštrine, profila boje, ISO ograničenja i otklon expozicije.Tu su i hidrofobne, ravne staklene leće koje čine podvodne snimke kristalno jasne, a prijelaze u i izvan vode bez kapljica.

Foto: Garmin

Ove kamere imaju i novi mikrofon za iznimno čist zvuk, čak i pod vodom, te Bluetooth audio povezivost za Bluetooth slušalice ili mikrofon. Osim toga, one su ne samo kompatibilne s HRM-Run senzorom već i s drugim uređajima poput  fēnix 3 multisport sata ili Vector mjeračem snage, ali i s Bluetooth OBD alatima kako biste snimili prave podatke vožnje poput brzine, okretaja (RPM) i postotka gasa za za praćenje kretanja u realnom vremenu i dobivanje više podataka o vašoj avanturi.

Koristeći zamjenjive i punjive baterije, VIRB X i XE mogu snimati i do 2 sata pri 1080p te pohraniti video sadržaj i podatke na microSD karticu. Ove kamere imaju kontakte za napajanje otporne na vremenske uvjete

Uporabom VIRB mobilne aplikacije, korisnici mogu dobiti video snimku praćenja u stvarnom vremenu kako bi podesili snimke i vidjeli što se snima, upravljali i imali pregled nad više kamera ili čak brzo uredili snimku i dodali preko nje G-Metrix podatke, što učitavanje i razmjenu video sadržaja čini jednostavnijim nego ikad prije. Osim toga, spajajnjem na mobilnu aplikaciju, korisnici uvijek znaju gdje im kamera, a zahvaljujući VIRB  funkciji praćenja, koja pamti zadnju GPS poziciju kamere. 

Garmin_VIRBX_BROCHURE_one page.indd | Autor: martina temp Foto: martina temp