Obavijesti

News

Komentari 3

Gay par posvojio djevojčicu s HIV-om koju nitko nije želio

Gay par posvojio djevojčicu s HIV-om koju nitko nije želio
3

Damian Pighin i Ariel Vijarra prvi su gay par koji je stupio u brak u argentinskom Santa Feu. nakon tri godine iščekivanja, na kraju su uspjeli posvojiti djevojčicu koju nitko drugi nije želio...

VIDEO

Iako se stvari kreću u pozitivnom smjeru, u Hrvatskoj se još vode rasprave oko prava LGBTQ osoba, oko toga kako se smije nazivati njihovu bračnu zajednicu, a posvajanje djece još je ogromna tabu tema. 

A evo kako to izgleda u svijetu. 

Nakon što su se oženili, Argentinci Damian Pighin i Ariel Vijarra tri su godine čekali na posvajanje djeteta. Jednog dana želja im se napokon ostvarila. 

Bored Panda piše da su primili poziv od nadležne državne službe koja im je ponudila posvajanje Olivije, djevojčice koja je tek bila rođena. Oni su bili jedanaesti par kojem je to ponuđeno. Naime, deset je obitelji odbilo posvajanje jer je malena rođena s virusom HIV-a. 

Dva Argentica nisu imali nikakvih dvojbi. Prihvatili su i Olivia je uskoro postala članom njihove obitelji. Odmah, su, kažu, osjetili posebnu povezanost. 

Olivia je tada prolazila i kroz liječenje koje je ubrzo pokazalo pozitivne rezultate. Testiranja su pokazala da virus HIV-a više nije moguće detektirati u njenom organizmu. 

Iako se virus HIV-a ne može izliječiti, danas postoje lijekovi i terapije koje oboljelima omogućuju da vode potpuno normalan život i da ne postoji šansa da virus prenesu drugim ljudima. 

Nakon što su posvojili Oliviju, Damian i Ariel posvojili su još jednu djevojčicu - Victoriju. Obje će ove godine navršiti pet godina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.