Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gaza: Prekid vatre je u zadnji čas produžen za još pet dana

None Foto: Reuters 4

Članovi palestinske delegacije rekli su da će se u subotu vratiti u Kairo kako bi u nedjelju započeli nove pregovore za okončanje petotjednog sukoba

U Gazi je prekid vatre u posljednji trenutak produžen za još pet dana, no odmah je obilježen novim sukobom. Kako prenosi Reuters, Izrael je optužio militante iz Gaze da su ispalili osam raketa na Izrael, na što su njihove snage odgovorile udarom na "terorističke lokacije". U sukobu nitko nije ozlijeđen. Hamas je odbacio optužbe za napad i optužio Izrael za kršenje primirja.

Vođa Hamasa Ismail Haniyeh u srijedu navečer je za televiziju rekao da će ta skupina inzistirati na ukidanju izraelske blokade Gaze te smanjenju ograničenja kretanja na teritoriju koji broji 1,8 milijuna stanovnika kao preduvjetu za trajno primirje. Članovi palestinske delegacije rekli su da će se u subotu vratiti u Kairo kako bi u nedjelju započeli nove pregovore za okončanje petotjednog sukoba u kojemu je dosad poginulo više od 2000 ljudi.


Komentari (89)
  • A da slučajno nije glavni razlog teškoča u pregovorima taj kaj se Izraelci i Hamas ne mogu dogovoriti ko ima pravo prvenstva pri kupnji hrvatskih Mig-ova kojima bi se poslije bombardirali?? Hamasu bi u svakom slučaju bolje koristili HR migovi nek puno skuplje a k tomu i neprecizne Kim Jong....i tako dalje sjevernokorejske rakete. I Izraelcima bi Antini Mig-ovi bili povoljnije a jednako, ako ne i više, učinkovito riješenje za bombardiranje Gaze. Dost bi bilo da u Hrvatskoj kupljen Mig samo preleti Gazu da djelovi od njegova raspadanja naprave više štete nek svi njihovi preskupi Kfir-ovi, Fantomi, koji troše preskupi kerozin, i kojekakve laserski i televizijski navođene rakete.

    14. 8. 2014,   09:21
  • Prva je raketa ispaljena u 21:50 po Izraelskom vremenu, iako je prekid vatre trebao biti na snazi do ponoci. Do ponoci je na Izrael ispaljeno 40, a ne 8 raketa. Jutros oko 9:45 ispaljena je jos jedna raketa na Juzni Izrael...

    14. 8. 2014,   09:11
  • U neprijateljskom okruženju je nažalost militarizacija nužna za opstanak.

    15. 8. 2014,   09:24