Obavijesti

News

Komentari 2

Gazio ljude u Torontu: Vozača kombija terete za 10 ubojstava

Gazio ljude u Torontu: Vozača kombija terete za 10 ubojstava
11

Alek Minassian pojavio se na sudu gdje je pokazao vrlo malo emocija. On se bijelim kombijem zaletio u ponedjeljak rano poslijepodne u pješake u Torontu te ih ubio 10

VIDEO

 Vozač kombija koji se u ponedjeljak u Torontu zaletio na pješake optužen je u utorak za deset ubojstava i 13 pokušaja ubojstava, no motiv zločina i dalje je nopoznat.

Alek Minassian (25) pojavio se na sudu u Torontu pokazujući vrlo malo emocija, a u sudnicu će se vratiti 10. svibnja.

On se u iznajmljenom bijelom kombiju namjerno zaletio u masu ljudi u sjevernom dijelu Toronta. Srušio je više desetaka pješaka i usmrtio njih 10.

Zasad je poznat identitet samo triju žrtava, Anne-Marie D'Amico koja je radila za američku investicijsku tvrtku i dvoje Južnokorejaca.

Policija navodi da im optuženi nije bio poznat, a nepoznati su i njegovi motivi.

Minassian je pohađao srednjoškolski program za učenike s posebnim potrebama.

Slični napadi koji su posljednjih godina izvedeni u velikim gradovima bili su teroristički, no premijer Justin Trudeau i ministar državne sigurnosti Ralph Goodale rekli su da se ne radi o toj vrsti napada.

Goodale je dodao da u zemlji nije pojačana uzbuna vezano uz terorizam i da se zasad ne zna ima li napad veze sa sastankom skupine G7 u Torontu koji je u tijeku.

Incident je najnoviji u nizu sličnih napada koji su u posljednje vrijeme zaredali u Sjedinjenim Državama i Europi i jedan je od najnasilnijih u novijoj kanadskoj povijesti. 

Napad se dogodio 30 km dalje od mjesta na kojem se u Torontu održava sastanak ministara vanjskih poslova skupine sedam najrazvijenijih zemalja.

Dan poslije Trudeau je od Kanađana zatražio da ne žive u strahu. 

"Ne smijemo živjeti u svakodnevnom strahu i nesigurnosti" dok šetamo našim gradovima, rekao je premijer prije sastanka vlade u Ottawi.

"Kanađani diljem zemlje su šokirani i tužni zbog tog bezumnog napada", dodao je šef vlade. "Moramo ostati otvorena i slobodna zemlja", naglasio je.

Videosnimka napada koju je snimio slučajni prolaznik prikazana je na CBC televiziji i pokazuje muškarca koji je u više navrata uperio neki predmet prema policajcu, a ovaj mu viče "da legne", no muškarac odgovara "Ubij me".

Policajac iz Toronta koji je odbio pucati na osumnjičenika pohvaljen je u utorak za suzdržanost prema osobi koja je tvrdila da ima pištolj.

Nenasilnu akciju kanadske policije pozdravili su mnogi na društvenim mrežama.

Policija u Sjedinjenim Državma kritizirana je jer je 'laka na obaraču' što je pokazao niz ubojstava u kojima je policija pucala i ubila osumnjičene, a poslije se pokazalo da su bili nenaoružani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21