Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gdje je tu pravda? Zbog 200 kn ostala je bez dječjeg doplatka!

None Foto: Marko Jurinec/Pixsell

Nezaposlenoj majci troje djece ukinuli su isplatu dječjeg doplatka od 1400 kuna, zato što je honorarno zaradila 200 kuna i na što je uredno plaćen porez od 50 kuna

Lana Gugić (33) korisnica je 1400 kuna dječjeg doplatka. Međutim, u ožujku joj taj novac nije sjeo na račun. 


- Rečeno mi je da sam imala neprijavljene prihode u ožujku. Nije mi baš bilo jasno o čemu govore, ali smo utvrdili da je riječ o 200 kuna koje sam dobila od 24sata - kaže Lana. 


S Porezne je automatski alarmiran sustav HZMO-a te je zbog tih 50 kuna obustavljena isplata dječjeg doplatka

Naime, prošlog je mjeseca redakcija 24sata objavila dva Lanina recepta u prilogu Skuhatćute. Za to joj je isplaćen autorski honorar od ukupno 200 kuna te je uredno plaćen porez od oko 50 kuna. S Porezne je automatski alarmiran sustav HZMO-a te je zbog tih 50 kuna obustavljena isplata dječjeg doplatka. 

- Nitko me nije obavijestio o tome. Zbilja sam se jako uznemirila jer nam je doplatak neophodan. Suprug Dean (33) ima plaću od 3600 kuna, a rata kredita u francima iznosi 3250 kuna - priča Lana. 

Za život peteročlane obitelji, školovanje Leone (9) i Gabriele (8) te za troškove vrtića male Lune (4) ne bi imali da im uz spomenute skromne prihode ne pomognu roditelji. 


- Kad nam stignu podaci da netko ima neprijavljene prihode, predmet odmah ide u središnjicu u Zagreb na obradu. To traje nekoliko dana, ali korisnicu ćemo pozvati da priloži potvrdu o honoraru. Dječji doplatak za ožujak bit će joj isplaćen u svibnju, zajedno s doplatkom za travanj - objasnili su u HZMO-u.

Komentari (351)
  • Pouka državnih institucija je: radi na crno i prevari državu kad god možeš.

    27. 4. 2013,   09:17
  • A bitno da se bune kada treba srezati njihove place za 20%, onda ne postoji oporba, a kada gradani prosvjeduju zbog ukidanja prava onda i tkz oporba je za njih samo ako se ne dira u njihovo... Sve je to isto g***o... i ljevi i desni... i onda se cude pa kako to da ljudi nisu izasli na izbore za EU parlament...

    27. 4. 2013,   08:57
  • kako ste ažurni kad ne treba..

    27. 4. 2013,   08:54