Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

General Bajić: Ja sam naredio bombardiranje Banskih dvora

None Foto: YouTube

Jedan od okrivljenih, umirovljeni general nekadašnje JNA, Ljubomir Bajić kaže da je on taj koji je odlučio da se sjedište tadašnjeg državnog vrha Hrvatske bombardira

Dan nakon podizanja kaznenih prijava protiv petorice srpskih i jednog hrvatskog državljanina zbog bombardiranja Banskih dvora u Zagrebu 1991. stižu prve reakcije iz Srbije.

Jedan od okrivljenih, umirovljeni general nekadašnje JNA, Ljubomir Bajić, za N1 Televiziju kaže da je on taj koji je odlučio da se sjedište tadašnjeg državnog vrha Hrvatske bombardira. 

- Ja sam se zakleo državi u kojoj sam živio da ću je braniti i štititi njen teritorijalni integritet i ustavni poredak i smatrao sam da je ispravno napraviti ono što sam napravio - rekao je Bajić. 

Na upit hoće li se odazvati pravosudnim organima odgovora da se 'može odazvati samo svojoj otadžbini i svom narodu'.

Komentari (76)
  • zakleo se svim narodima a odgovara samo jednom - zanimljivo...

    14. 12. 2017,   23:33
  • eto čovik priznaa i sad mu morete puvat u mikrofon.srbija nit će ga isporučit nit sudit...

    14. 12. 2017,   23:53
  • Generak kaže da se radilo o pobunjenicima, te da je on samo branio vlastitu državu Jugoslaviju..,No zaboravlja da se u tom trenutku u zgradi koju je raketirao nalazio i ondašnji predsjednik Jugoslavije Stjepan Mesić kao i predsjednik ondašnje jugoslavenske vlade Ante Marković..Ako je tko bio pobunjenik u tom trenutku ,to su svakako bili general Ljubomir Bajić i njegovi saučesnici,jer su,osim Franje Tuđmana pokušali ubiti i vlastitiog predsjednika i premijera....Valjda ga je smetalo što su svi Hrvati...Jasno je kao dan da se tu radilo o atentatu i terorističkom ćinu po naredbi velikosrpskog rukovodstva na ćelu sa Slobodanom Miloševićem i ćelnim ćovjekom JNA Veljkom Kadijevićem.......

    15. 12. 2017,   08:39