Obavijesti

News

Komentari 181

General Lucić u judo klub za invalide upisivao zdravu djecu

General Lucić u judo klub za invalide upisivao zdravu djecu
1

Roditelji nisu imali pojma da se 2013. u sklopu kluba čiji je predsjednik general Josip Lucić, otvorio i judo klub osoba s invaliditetom koji vodi njegov sin Branimir

VIDEO

Obmanuti smo jer nismo znali da klub za djecu s invaliditetom uopće postoji i jer smo godinama za našu zdravu djecu, uplaćivali članarinu na račun kluba za osobe s invaliditetom, ogorčeni su roditelji stotinjak djece koja su trenirala judo u Akademskom judo klubu Mladost Zagreb. 

Nisu imali pojma da se 2013. godine u sklopu kluba čiji je predsjednik bivši načelnik Glavnog stožera OS RH general Josip Lucić, otvorio i judo klub osoba s invaliditetom koji vodi njegov sin Branimir. Nakon što je afera otkrivena i prijavljena DORH-u, roditelji su djecu već počeli ispisivati iz kluba, a zbog straha, u novine ne žele ići  punim imenom i prezimenom.

- Godinama smo uplaćivali članarine na uplatnice na kojima je bilo naznačeno samo judo klub, a tek kad smo počeli čačkati i isprintali financijska izvješća, uvjerili smo se da je stotinjak naše zdrave djece vođeno pod djecu s invaliditetom. Nigdje u zgradi, pa ni na katu gdje je klub smješten nije naznačeno da je on za djecu s invaliditetom, a prema financijskom izvješću, general i njegov sin su, samo temeljem članarina lani zaradili 246.081,00 kuna, plus donacije koje su dobili od Grada Zagreba. Time je narušeno dostojanstvo naše djece, nas roditelja, ali i djece s poteškoćama na čije ime su ostvarena određena sredstva. Spremamo i tužbu, a tražit ćemo i povrat novca - otkrivaju nam roditelji čiji su pozivi zasuli našu redakciju. Ogorčeno dodaju kako su saznali da su Lucići za osobe s invaliditetom pokušali sredstva povući i iz EU fondova. A na kraj malverzacijama o kojima se dugo šuškalo odlučio je stati sada već bivši trener judo kluba Luka Leško. Sve je prijavio nadležnim institucijama, a u kratkom razgovoru samo nam je potvrdio svoje navode. 

- Da, evo baš sam saznao da sam dobio otkaz i nisam spreman istupati u javnosti. No sve što sam rekao je točno, a Josip Lucić mi ni u jednom trenutku te optužbe nije demantirao - rekao nam je Leško, magistar kineziologije i juda, bivši reprezentativac Hrvatske u judu, vanjski suradnik Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te dojučerašnji glavni trener judo kluba čiji je Lucić predsjednik.

Ništa rječitiji nije bio ni predsjednik judo kluba Mladost Josip Lucić.

- Molim vas gospođo, to su bezvezarije - bilo je sve što nam je general rekao u telefonskom razgovoru. I više se nije javljao na telefon.

Kontaktirali smo i njegovog sina Branimira koji, kada je čuo zbog čega ga trebamo, samo kratko rekao:

- Možemo pričati samo o upisima u judo klub Mladost, a budući da ste novinarka, ni o čemu drugome.

Iako smo poslali i službeni dopis u judo klub Mladost, odgovor nismo dobili.

U judo klubu Mladost trenira tristotinjak djece, a pod invalide se vodilo stotinu zdrave. 

U sportskim se krugovima naveliko šuška da Josip Lucić, koji je ujedno i tajnik HAŠK-a (sportskog društva u kojem je umreženo 28 sportskih klubova)  pokušava privatizirati i druge klubove koji bi trebali biti javno dobro (poput malonogometnog kluba, teniskog kluba), te da je judo klub samo jedan kotačić u svemu tome. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca