Obavijesti

News

Komentari 26

Genijalka: Govori 3 jezika, gasi vatru i osvaja nagrade

Genijalka: Govori 3 jezika, gasi vatru i osvaja nagrade
6

Margareta Bali (15) je rekorderka po nastupima na školskim natjecanjima. Svira tamburicu u KUD-u. Natječe se često i na vatrogasnim natjecanjima

VIDEO

Margareta Bali (15) iz Donje Dubrave u Međimurju danas kreće u prvi razred čakovečke gimnazije. Osmi je razred završila kao rekorderka po broju nastupa na školskim natjecanjima. Samo u prošloj godini bila je na šest županijskih, regionalnom, dva državna i međunarodnom natjecanju, što je hrvatski rekord. Na međunarodnom natjecanju Genius Logicus, u kojem se tisuću učenika iz Europe natječe u logičkom zaključivanju, lani je osvojila prvo mjesto. Ove je godine obranila hrvatski rekord.
- Na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika i vjeronauka bila sam najbolja, a na natjecanjima iz biologije, kemije, fizike i matematike zauzela sam druga mjesta. Na državnom natjecanju iz fizike i hrvatskog te regionalnom iz vjeronauka plasirala sam se visoko. Teško je izdvojiti sve ono lijepo vezano uz ta druženja, svi se zbližimo u toj neizvjesnoj napetosti - skromno je rekla Margareta. Nasmijala se na pitanje koliko uči. Kaže da joj treba svega pola sata na dan kad gleda raspored i lista knjige potrebne za idući dan. Gotovo sve ocjene su petice.
Upisala je i glazbenu školu. U slobodno vrijeme svira tamburicu u mjesnom KUD-u, saksofon u puhačkom orkestru, a kao mlada vatrogaskinja redovito sudjeluje i na vatrogasnim natjecanjima. Sa lakoćom govori njemački, engleski i španjolski jezik.
- Uvijek je bila znatiželjno dijete - s ponosom kažu njeni roditelji Željko (48) i Olga (52).
- Dani su mi ispunjeni onim što volim. Roditelji su mi uzor, divni su i jako mi pomažu. Ipak, u životu idem svojim putem. Postat ću arhitektica jer to jako želim. S ponosom čuvam i ovogodišnju zahvalnicu Općine Donja Dubrava - dodaje Margareta. Općina je ove godine prvi put napravila iznimku te su Margareti, iako je maloljetna, dali godišnju plaketu koju u pravilu dodjeljuju najzaslužnijim mještanima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.