Obavijesti

News

Komentari 8

Gimnazije će imati prijamne zbog navale 'superodlikaša'

Gimnazije će imati prijamne zbog navale 'superodlikaša'
1

Novo je to pravilo uvedeno od ove upisne godine, nakon što se škola lani suočila s velikim brojem kandidata, sve odreda superodlikašima, kojih se prijavilo više nego što je bilo upisnih mjesta, pa su iz škole morali tražiti dopuštenje za formiranje dodatnog razreda

VIDEO

Učenici osmih razreda koji se žele upisati u zagrebačku Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga ove godine moraju za upis u prirodoslovnu gimnaziju kao i prirodoslovnu gimnaziju gdje se dio predmeta sluša na stranom jeziku pisati prijamni ispit, objavio je u petak Večernji list.

Novo je to pravilo uvedeno od ove upisne godine, nakon što se škola lani suočila s velikim brojem kandidata, sve odreda superodlikašima, kojih se prijavilo više nego što je bilo upisnih mjesta, pa su iz škole morali tražiti dopuštenje za formiranje dodatnog razreda.

Tako je spomenuta škola uz zagrebački MIOC jedina srednja škola u čitavoj Hrvatskoj u kojoj nema upisanih učenika čiji prosjek nije 5,00, a sudeći po prošlogodišnjim kandidatima, najmanji broj bodova srednjoškolca upisanog u prvi razred Prirodoslovne škole Vladimira Preloga - gimnazijski smjer, iznosio je 80 bodova, navodi dnevnik.

- Lani je bodovni prag za upis iznosio 75 bodova, a mi smo imali 80 kandidata s 79,3 boda koje nismo mogli upisati u svoju školu. Takvi kandidati imali su, primjerice, četvorku iz tehničkog u petom razredu i to ih je u odnosu na ostale kandidate, koji su imali i više od 80 bodova nažalost eliminiralo budući da smo po zakonu morali upisati sve one učenike s najvećim brojem bodova. To je razlog zbog kojeg smo morali uvesti prijamne ispite jer za sve učenike jednostavno nemamo mjesta, poručio je ravnatelj škole Zlatko Stić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako je naglasio, prijamni ispit nije nešto čime se želi 'djecu ubiti u pojam', već prilika da doista pokažu što znaju jer je ispit sastavljen od gradiva sedmog i osmog razreda i jedini način da se provjeri znanje prije upisa u, među osmašima, vrlo popularnu srednju školu, piše Večernji list.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.