Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gladni otočani: Izgorio im brod koji je prevozio hranu

None Foto: H.Jelavić/PIXSELL 3

Vatra u marini Solaris uništila je devet brodova, među kojima i brod Jadran koji već pet godina prevozi namirnice i druge potrepštine na otoke

Policija i vatrogasci vozit će hranu i lijekove na otoke, a većina njegovateljica ionako tamo i živi. Stariji i nemoćni stanovnici Krapnja, Zlarina, Žirja, Kaprija i Prvića neće dugo biti bez pomoći, rekli su u šibenskoj Gradskoj upravi. Brod Jadran, koji od 2005. opskrbljuje otočna mjesta u šibenskom arhipelagu, izgorio je u požaru u marini Solaris. Vatra je planula u utorak nakon ponoći i do 5 sati, kad su je vatrogasci ugasili, uništila je devet brodova dugih od 7 do 12 m. Djelatnici marine u 2.10 sati obavijestili su Centar 112 da je izbio požar na jednom plovilu, ali do dolaska vatrogasaca požar se proširio. Na intervenciju su pohitala desetorica vatrogasaca s četiri navalna vozila, a uskoro je stiglo pojačanje s EKO-brodom, koji je požar gasio s mora. 
- Probudio me prijatelj. Kaže, gori u marini. Dok sam došao u Solaris, izgorjeli su mi brodovi od 7,6 i osam metara, vrijedni milijun i pol kuna - rekao je Branko Kovačev, kojemu su brodovi služili za lučko peljarenje u luci Šibenik i obalno peljarenje morem. Osim devet brodova koji su izgorjeli i potonuli, još dva su teško oštećena vatrom. Požar su vatrogasci ugasili u 5.12 sati. Oko potonulih brodova odmah su postavili plutajuće brane kako bi spriječili širenje nafte i drugih nečistoća. 

Komentari (1)
  • netko nije više mogao plaćati lizing pa .....

    13. 4. 2010,   18:00