Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Glas Istre: 'Marić ide u Adris!'; Vlada: 'Prvi put čujemo za to'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Glas Istre navodi da bi Zdravko Marić mogao zasjesti na sami vrh, odnosno na mjesto predsjednika Uprave Adris Grupe, na kojem je već godinama neprikosnoven Ante Vlahović, najveći pojedinačni dioničar

Ministar financija Zdravko Marić će svoju karijeru, prema informacijama Glasa Istre, početkom sljedeće godine nastaviti u Adrisu, jednoj od najvećih kompanija u Hrvatskoj, koja se bavi turizmom, osiguranjem i prehrambenom industrijom. I ne samo to, već Glas Istre navodi da bi Marić mogao zasjesti na sami vrh, odnosno na mjesto predsjednika Uprave Adris Grupe, na kojem je već godinama neprikosnoven Ante Vlahović, koji je ujedno i najveći pojedinačni dioničar.

Ipak, treba reći kako je ova informacija zatekla Banske dvore. Naime, kako neslužbeno doznajemo iz Vlade, njima je ovo prvi glas o tome. Neki članovi Vlade su nam rekli da ne vjeruju da će se to dogoditi. 

Zdravko Marić nam se nije javljao na telefonske pozive niti odgovarao na poruke sa zamolbom da opovrgne ili potvrdi informaciju o svojem odlasku iz Vlade. No, kako saznajemo, postoji mogućnost da samo o svom potezu nije obavijestio nikoga iz Vlade.

- Voljeli bismo da možemo komentirati, ali nemamo što. Adris kotira na Zagrebačkoj burzi i obvezni smo, u skladu s pravilima, pravodobno objavljivati točne informacije - reakcija je Adrisa, prenosi Večernji

Predsjedništvo HDZ-a se, po već ranije najavljenom rasporedu, sastaje u 17 sati, pa bi tada trebalo biti više informacija

Kako god, valja podsjetiti kako se još krajem kolovoza ove godine zakotrljala priča u javnosti da je Marić nezadovoljan, te da želi otići iz Ministarstva financija i vratiti se u realni sektor. Tada su se kao razlozi navodili politički pritisci kojima je bio izložen, problemi s prihvaćanjem njegovih zakonskih prijedloga ali i određeno zasićenje u obnašanju jedne od najzahtjevnijih funkcija u Vladi. 

Inače, uz Vlahovića na čelu, u Upravi Adrisa kao članovi 'sjede' Tomislav Popović, Marko Remenar i Stipanka Ivandić Štefanek. Remenar i Ivandić Štefanek kadar su iz Zagrebačke banke i orijentirani su prije svega prema upravljanju financijskim poslovanjem, dok je Popović, koji je član Uprave i u Maistri, zadužen za tu turističku tvrtku unutar grupe.

Komentari (55)
  • Ako je to vijest, onda to iščitavam na način da je Mariću puna kapa svega i da odlazi u mirnije vode.

    12. 11. 2018,   15:37
  • panika u adezeju hahahahhahah

    12. 11. 2018,   16:51
  • ...muž uvijek posljednji sazna...

    12. 11. 2018,   16:05