Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Glas naroda: Smisao lektire je zavoljeti čitanje, a ne studij...

Komentari (4)
 • sto se tice ucenja podataka iz drugih zemalja je i dobro i lose. dobro je jer time imamo vise znanja ali lose je jer se od ucenika trazi stvarno previse podataka, u 7 i 8 razredu se uce kontinenti te skoro svaka drzava u njoj moraju se znati glavni gradovi (u vaznijim drzavama jezera,rijeke,planine...) dok u americi, engleskoj i tim 'pametnijim' zemljama ne znaju pokazati gdje je paris, gdje se nalazi turska, planina koja razdjeljuje europu i aziju (bubam)

  19. 11. 2014,   17:36
 • kad se sjetim sta smo mi morali citati za lektiru ...brb......

  20. 11. 2014,   22:36
 • Citirat ću Sokrata:"Knjige su hladni,ali pouzdani prijatelji".Kao dijete navečer sam čitala slikovnice,kako sam rasla literatura se mijenjala.Sastavni dio mog djetinjstva i odrastanja bile su knjige,i danas ljubomorno čuvamo bogatu biblioteku.Svi u mojoj obitelji čitaju,kako ja kažem što nam dođe pod ruku.Meni je nazamislivo da današnja djeca imaju averziju prema lektiri.Razlog zbog čega sam to rekla je činjenica da roditelji čitaju lektiru umijesto svoje djece.Djecu od malena treba usmjeravati da čitaju,bez prisile,kroz igru.Tada niti lektira neće biti bauk.

  19. 11. 2014,   17:30
  • Evo završio sam srednju,i mogu reći da sam počeo knjige čitati od 6 godine života, bile su to prvo obične slikovnice i to je jedino što sam mogao i htio pročitati, kasnije sam kroz razrede dobivao lektiru koju sam pokušavao čitati, ponekad sam pročitao cijelu knjigu i kad bi imali neki ''test'' iz lektire dobio bi 2.Često su knjige neshvatljive bar meni. A i malo je previše tih lektira tijekom školstva. A i u ovo doba film,serija je ''moderna knjiga'' gdje se vizualizira to što je u knjizi napisano.Treba malo spojiti novo i staro doba.Jer gledali smo u osnovnoj film Breza i mogu vam reći da dan danas znam što se u toj knjizi radilo nego kad sam pročitao. Ljep pozdrav.

   19. 11. 2014,   20:43