Obavijesti

News

Komentari 20

Glas prijavio Bandića: Zagreb plaća njegove izborne plakate!

Glas prijavio Bandića: Zagreb plaća njegove izborne plakate!

Plakati koje objavljuje Grad Zagreb, novcem Grada Zagreb, odnosno obveznika poreza i prireza, sasvim su očito dio predizborne kampanje gradonačelnika Milana Bandića i grubi su sukob interesa, stoji u prijavi

VIDEO

Stranka Glas koju vodi Anka Mrak Taritaš prijavila je Državnom izbornom povjerenstvu i Etičkom povjerenstvu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zbog kršenja zakona o financiranju izborne promidžbe. Zakon zabranjuje financiranje izborne kampanje iz državnog ili lokalnog proračuna.

Kako se lista stranke Rada i Solidarnosti Milana Bandića natječe za mjesta u EU parlamentu, Glas smatra da Bandić prikriveno financira svoju kampanju.

- Posljednjih dana na oglasnim mjestima predviđenima za reklame velikog formata, tzv. jumbo plakate, na području Grada Zagreba pojavili su se plakati koji se financiraju iz proračuna Grada Zagreba, a oglašavaju tobožnje uspjehe Grada Zagreba, odnosno neizravno njegove uprave - stoji u prijavi.

Na plakatima se nigdje ne spominje lista Milana Bandića, ali se u biti promiču uspjesi Grada Zagreba kojem je on na čelu. 

- Plakati  koje  objavljuje  Grad  Zagreb,  novcem  Grada  Zagreb,  odnosno  obveznika  poreza  i prireza, sasvim su očito dio predizborne kampanje gradonačelnika Milana Bandića i njegovih najbližih suradnica i suradnika na stranačkoj kandidacijskoj listi. Radi se o korištenju sredstava jedinice lokalne samouprave u predizbornoj kampanji jedne stranke te grubom sukobu interesa. Iako  jedinice  lokalne  samouprave  imaju  pravo  i  obvezu  informirati  građane  o  svojim aktivnostima, u ovom slučaju se radi o reklamnim sloganima, djelomično upitne istinitosti, a tome u završnici predizborne kampanje u kojoj se natječe i lista s imenom gradonačelnika ne smije biti mjesta.

Na jumbo plakatima nalazi se grb Grada Zagreba te slogan „Za Zagreb, grad sa srcem“. Uz poruke poput „Advent u Zagrebu tri je puta zaredom proglašen najboljim u Europi“, „Zagreb je šampion hrvatskog turizma“, koje su izravno vezane uz prvu kandidatkinju na listi stranke „Bandić Milan  365 –Stranka  rada  i  solidarnosti“ Martinu Bienenfeld, pojavljuju se i netočne, odnosno lažne poruke poput "Zagreb je jedini grad s pozitivnim prirodnim prirastom“ - zaključuje se u prijavi Glasa.

Već ranije je na isti problem upozorio i zastupnik u Skupštini Renato Petek koji je objavio fotografije plakata na društvenim mrežama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca