Obavijesti

News

Komentari 128

Glasanje o povjerenju: Barišića će u Saboru braniti M. Tuđman

Glasanje o povjerenju: Barišića će u Saboru braniti  M. Tuđman
1

Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Barišiću podnijelo je 45 saborskih zastupnika iz dva razloga. Prvi je plagiranje koje je vidljivo u jednom Barišićevu članku...

VIDEO

Prijedlog je neutemeljen, bez faktografije i dokaza. Nema šanse da prođe među normalnim ljudima, rekao je Miroslav Tuđman.

On bi u četvrtak na saborskoj sjednici u ime Kluba HDZ-a trebao nastaviti obranu ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, rekao nam je izvor iz Vlade. Obranu bi navodno trebao započeti premijer Plenković, doznajemo od istog izvora. Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Barišiću podnijelo je 45 saborskih zastupnika iz dva razloga. Prvi je plagiranje koje je vidljivo u jednom Barišićevu članku, a drugi je taj što nije sankcionirao Marka Glunčića, državnog tajnika u svojem ministarstvu. Glunčić je u televizijskoj emisiji uvrijedio djecu s posebnim potrebama i nacionalne manjine.

- Očekujem da će danas svi shvatiti koliko su razlozi za smjenu Barišića ozbiljni i uvjerena sam da će mu Sabor uskratiti povjerenje. Ipak, sve ovisi o Mostu. Sjećam se kad su prije nešto više od godinu dana ulagali veto na kandidate za ministre koji zbog sličnih razloga po njima nisu bili kompetentni da postanu ministri. Nadam se da će ostati dosljedni i u ovom slučaju - rekla je SDP-ovka Sabina Glasovac.

Od mostovaca se jučer pak nije moglo doznati ništa konkretno. Nikola Grmoja tek je poručio kako će se danas sve doznati i nije želio dalje iznositi svoje stavove o Barišiću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Grmoja je nedavno poručio da je slučaj Pave Barišića posao za HDZ i premijera Andreja Plenkovića te da oni trebaju preuzeti odgovornost za svoj izbor. Ali danas će mostovci ipak morati javno iskazati svoj stav.

Vlada i Plenković brane Barišića: Riječ je o tiskarskoj pogrešci

Premijer Plenković je sredinom siječnja poručio kako ministar ima njegovo povjerenje. Rekao je kako ga je Barišić uvjerio da je riječ o tiskarskoj pogrešci, a ne o plagijatu.

- Mislim da Barišić ima iskustva u domeni obrazovanja i da ovu epizodu treba što prije ostaviti iza sebe, a to želim i ja - branio ga je premijer.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora