Obavijesti

News

Komentari 12

'Glasujte za Clinton: Sudbina SAD-a i svijeta je na kocki...'

'Glasujte za Clinton: Sudbina SAD-a i svijeta je na kocki...'
5

Američki predsjednik Barack Obama pozvao je demokrate svih etničkih pripadnosti da izađu na izbore i daju glas Hillary Clinton, upozorivši da su na kocki sudbina SAD-a i svijeta

VIDEO

 Američki predsjednik Barack Obama pozvao je u četvrtak demokrate svih etničkih pripadnosti da izađu na izbore i daju glas Hillary Clinton, upozorivši da su na kocki sudbina SAD-a i svijeta.

Na skupu u Sjevernoj Karolini istaknuo je da je republikanski protukandidat Donald Trump prijetnja teško stečenim građanskim slobodama.

Trump mu je uzvratio da bi trebao prestati agitirati za Clinton i usredotočiti se na vođenje zemlje.

"Nitko ne želi još četiri godine Obame", izjavio je Trump pristašama u Pensacoli na Floridi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodao je da je Clinton posljednjih dana "nije baš svoja".

"Sudbina republike na vašim je leđima", istaknuo je Obama simpatizerima demokrata u Chapel Hillu, u ključnoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini.

Obama departs after delivering remarks at a campaign event in Chapel Hill, North Carolina

"Ja nisam na kocki, ali reći ću vam što jest - poštenje, uljuđenost, pravda, napredak, na kocki je naša demokracija", rekao je predsjednik.

U završnici još uvijek neizvjesnih američkih izbora bespoštedna borba Hillary Clinton i Donalda Trumpa dodatno se zaoštrila nakon žestokih osobnih napada i stalnih optužbi za nesposobnost.

Republikanski kandidat je u srijedu ponovo zapucao iz svog raspoloživog oružja, šest dana prije izbora: njegova demokratska suparnica mogla bi potaknuti "treći svjetski rat" uđe li u Bijelu kuću i kriva je jer je dopustila da u Sjedinjene Države uđu "najopasniji i najagresivniji ilegalci" dok je bila na dužnosti državne tajnice, upozorio je.

"Nema zdravog razuma i nikakve intuicije", istaknuo je Trump u ključnoj saveznoj državi Floridi kojom će tijekom dana proći uzduž i poprijeko i gdje će na predizbornim skupovima po svoj prilici opet pozvati da se Clinton strpa "iza rešetaka".

Njegov predizborni stožer je zadao ton optuživši u srijedu Clinton da je "interese svog novčanika (...) uvijek stavljala ispred interesa Amerikanaca". 

Obama delivers remarks at a campaign event in Chapel Hill, North Carolina

Nakon napada na njezinu čestitost koji traju mjesecima, i demokratska kandidatkinja je odlučila uzvratiti udarce dok joj popularnost u anketama pada nakon neočekivanog pokretanja istrage o njezinoj elektroničkoj pošti u petak.

Trump je "pokazao da nema osobine ni sposobnosti da bude predsjednik", rekla je u utorak Clinton koja u 69. želi postati prva američka predsjednica.

Ovakvo nezdravo ozračje kakvo još nije viđeno u predizbornim utrkama u SAD-u, postalo je još napetije nakon nejasne uloge FBI-a i niza otkrića u medijima i na mrežnoj stranici WikiLeaksa.

Demokratski tabor danas optužuje direktora FBI-a Jamesa Comeyja, koji je pokrenuo istragu o privatnom serveru Clinton dok je bila državna tajnica (2009 - 2013), da prešućuje Trumpove eventualne "veze" s Rusijom.

A man with a Trump campaign sign salutes before he is removed from U.S. President Barack Obama

Yahoo News je pak 'iskopao' videosnimku iz 1988. koja, čini se, otkriva stanovitu povezanost Donalda Trumpa i poznatog mafijaša Roberta LiButtija.

Ankete i dalje daju prednost Clinton, ali njihov prosjek koji je utvrdila mrežna stranica Real Clear Politics smješta demokratsku kandidatkinju tek 1,7 postotna boda ispred njezina suparnika s 47 posto potpore naspram njegovih 45,3 posto na nacionalnoj razini.

Nova anketa provedena za ABC News objavljena u srijedu daje čak obama kandidatima jednake izglede, 46 posto.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora