Obavijesti

News

Komentari 229

Glavaš uz Zokija, Vilibor je za Kolakušića, a biskupi za Škoru

Glavaš uz Zokija, Vilibor je za Kolakušića, a biskupi za Škoru
1

POLITIČKI ČUŠPAJZ Prva svrstavanja uz kandidate iznenadila su javnost. Kandidati su vrlo šareni pa će na predstojećim predsjedničkim izborima biti važan svaki glas

VIDEO

Branimir Glavaš u Osijeku je došao na štand SDP-a i dao svoj potpis podrške za kandidaturu za predsjednika Zoranu Milanoviću.

- Nitko ne može osporiti Milanoviću da je domoljub - obrazložio je Glavaš svoj neočekivani postupak pa dodao kako je Milanović fajter kod kojega nema licemjerja i laži, a također i diplomat, čovjek sa dosta zagrebačkog asfalta u nogama.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Glavaš 04:20

- Mi smo u velikoj mjeri politički suprotni, ali ja ga cijenim kao osobu. Nikada se ne miješa u trodiobu vlasti - dodao je.

Samo par sati kasnije, Milanović se ogradio.

- Želim se ograditi od te podrške jer Glavaš nije moje društvo. Mislim da je to poruka Plenkoviću. Radi se o čovjeku koji je optužen za teške ratne zločine i sud treba utvrditi pravorijek. Tu je najveći problem, nakon događaja 1991. u Osijeku gdje sud treba reći zadnju riječ, što to traje toliko dugo. To je nešto što ću kao budući predsjednik mijenjati, ako budem mogao, barem riječima i pritiskom. Taj postupak još traje i to nije pravo pravosuđe - rekao je Milanović.

Glavaš: Milanović ima moj glas bez obzira na to što se ogradio
Glavaš: Milanović ima moj glas bez obzira na to što se ogradio

Kolindu Grabar Kitarović podržao je vrh HDZ-a: Damir Krstičević, Davor Božinović, Goran Grlić-Radman, Tomo Medved, Dubravka Šuica, glavni državni inspektor Andrija Mikulić te bivša ministrica Gabrijela Žalac. Već odavno pobjedu joj je najavio Ljubo Ćesić Rojs.

Zagreb: Grabar-Kitarović uz veliku podršku na prikupljanju potpisa za kandidaturu

- Pobijedit će opet naša draga predsjednica Kolinda. Ona nema konkurenciju, a poglavito ne među dobrim i simpatičnim pjevačima kakav je Škoro, koji može pobijediti na Splitskom, Omiškom ili Kajkavskom festivalu, ali ne i u predsjedničkoj utrci - rekao je autor doskočice “Ko je jamio - jamio”.

Primila se mikrofona: Bandiću je otpjevala 'Sretan rođendan'
Primila se mikrofona: Bandiću je otpjevala 'Sretan rođendan'

- Najveće su mi vrijednosti vjera, ljubav i domovina. Bez toga nas nema - izjavio je nakon objave kandidature Miroslav Škoro. Tjednik Nacional dobio je s Kaptola potvrdu da će dio svećenika navijati za njegovu pobjedu, a možda i aktivno joj pridonijeti.

Zagreb: Prikupljanje potpisa za Miroslava Škoru, kandidata za predsjednika

- Već se sada nazire da se Crkva dijeli. Kardinal Josip Bozanić i umjereniji dio Crkve, s naglaskom na najveći dio mlađih novoizabranih biskupa, podržavaju aktualnu predsjednicu iako nitko od njih neće to javno reći - rekao je nedavno crkveni izvor Nacionalu. “S druge strane, radikali i pojedinci koji se mogu svrstati u NDH nostalgičare, bit će skloniji Škori. Međutim, taj dio koji je sklon Škori nije beznačajan, a neće se libiti ni javno istupiti u njegovu korist”, piše Nacional.

Kolakušić najavljuje 'egzodus' Hrvata, Sinčić mu dao potpis
Kolakušić najavljuje 'egzodus' Hrvata, Sinčić mu dao potpis

Iako se šuška kako bi sisački biskup Košić mogao podržati Škoru, on to do sad nije javno učinio. Živi Zid, stranka Ivana Vilibora Sinčića i Vladimire Palfi, koja se faktički raspala zbog svađe oko plaće u EU parlamentu, podržava Mislava Kolakušića. Iako je Plenković do sada grmio protiv populista, Kolakušić mu ne smeta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 229
VIDEO

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu
UOČI DRUGOG KRUGA

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu

'Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im - dogovorite i organizirajte zajedničku debatu', poručio je Milanović

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati
'VRIJEDE DRUGA PRAVILA'

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati

Da se i u bolnicama, pogotovo u doba digitalizacije, može organizirati i glasovati govore iskustva drugih država. Ipak, kod nas to nije bilo moguće, što govore iskustva pacijentica
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Pobjednik prvog kruga izbora istaknuo je da nitko u Hrvatskoj ne može biti drugi i osjećati se kao građanin drugog reda, a aktualna predsjednica rekla je kako će konačna pobjeda biti pobjeda naroda