Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Glavašević o osnivanju stranke: Sve ću reći u idućim tjednima

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 11

Bojan Glavašević u ponedjeljak je istupio iz SDP-a i u pismu objasnio svoje razloge, od kojih je glavni taj što 'SDP, ovakav kakav je postao, ne može ponuditi odgovor ni na jedno važno pitanje budućnosti Hrvatske'

Bivši SDP-ov saborski zastupnik Bojan Glavašević na konferenciji za novinare objasnio je razloge izlaska iz SDP-a te je komentirao svoje planove za budućnost.

- Ja kad sam poslao to pismo, poslao sam ga na predsjednika stranke, glavnog tajnika i predsjedništvo, ja ga nisam pustio medijima, netko drugi jest - objasnio je.

- Želim opravdati mandat koji su mi povjerili građani, želim biti jedan od onih koji Hrvatskoj mogu donijeti promjenu. Mislim da pred mojom generacijom stoji izazov, a to je da je jedan dio Hrvatske upao u stanje apatije, a ako joj se prepustimo, za 10 ili 15 godina opet će se pojaviti jedan Andrej Plenković i HDZ koji će moći nesmetano pljačkati i širiti korupciju u ovom društvu - rekao je Glavašević, koji je ljudima koji su ga zamolili da se bori za njih poručio da nisu sami i da ih je čuo.

'NISMO USPJELI...' Glavašević izašao iz SDP-a, ali ipak ostaje zastupnik u Saboru

Upitan što je bila kap koja je prelila čašu, Glavašević je rekao da se ne radi samo o jednoj stvari. 

- To nije bila kap, nije to rezultat jedne kratkoročne odluke. Svatko tko je iz stranke sa mnom razgovarao u zadnjih godinu dana mogao je to znati. To nije bila laka odluka, ali mislim da je potrebno boriti se za Hrvatsku na jedan drugačiji način. Mislim da je vrijeme da Hrvatska odraste i da prihvatimo cijenu tog odrastanja - rekao je.

Upitan sprema li se na osnivanje nove političke stranke, Glavašević je rekao da će o tome u narednim tjednima reći mnogo više. 

- Ima mnogo ljudi koji su se spremni boriti srcem i dušom za Hrvatsku - rekao je Glavašević.

Na pitanje hoće li mu se u mogućem osnivanju nove stranke priključiti i Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić te bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković, Glavašević je rekao da o tome nije razmišljao te da je usmjeren na druge stvari.

- Poziv se više odnosi na neke nove ljude i neke nove politike. Daliju Orešković izuzetno cijenim, to vam mogu reći u ovom trenutku - rekao je Glavašević.

Komentari (62)
  • Jadna stranka kojoj on pristupi i osnuje.Odmah je osudjena na propast hahah.

    28. 8. 2018,   10:50
  • nebitan lik kojemu je samo do fotelje i love bez rada

    28. 8. 2018,   11:06
  • Samo arogantan i prepotentan dečko njegovih godina može misliti kako je najpametniji na svijetu, kako je svaka stranka za njega premala i kako je dovoljno dobar i iskusan da vodi državu!

    28. 8. 2018,   10:49