Obavijesti

News

Komentari 174

Glavašević: 'Sad je jasno da je HDZ iza prosvjeda branitelja'

Glavašević: 'Sad je jasno da je HDZ iza prosvjeda branitelja'
3

Kada Tomislav Karamarko govori vrlo afirmativno o mogućnosti da Glogoški bude na HDZ-ovoj listi, mislim da su sve maske pale, kaže pomoćnik ministra branitelja

VIDEO

Najavu da bi jedan od vođa prosvjeda branitelja Đuro Glogoški mogao biti kandidat na listi HDZ-a pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević nazvao je sinoć u gostovanju u emisiji Veto na Jabuci TV konačnim dokazom da je ta stranka stajala cijelo vrijeme iza događaja i šatora u Savskoj 66.

- Kada Tomislav Karamarko govori vrlo afirmativno o mogućnosti da Đuro Glogoški bude na HDZ-ovoj listi, mislim da su sve maske pale. Od početka govorimo da je politički motiviran. Ova se Vlada bolje od bilo koje brinula bolje o braniteljima, ali i civilnim žrtvama rata. Mislim da je danas savršeno jasno da je HDZ taj koji je stajao iz prosvjeda branitelja - rekao je sinoć Bojan Glavašević, pomoćnik ministra branitelja gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV.

Glavašević je rekao da osim financiranja prosvjeda je HDZ imao utjecaj i na organizacijski dio prosvjeda.

- Svakako bi bilo interesantno vidjeti način financiranja prosvjeda. Ali i recimo kako je Crveni križ donio odluku da se tim ljudima dade šator na korištenje, jer ne znamo dan danas je li to plaćeno ili nije. Mislim da je zanimljivo vidjeti tko su ljudi koji odlučuju u Crvenom križu - rekao je Glavašević aludirajući na činjenicu da je predsjednik Crvenog križa Robert Markt član HDZ-a, a potpredsjednica Josipa Rimac, šefica kampanje iste stranke.

- Da bismo razumjeli prosvjed branitelja potrebno je vidjeti tko ga je organizirao. Prosvjed je počeo kada je Bandić uhićen, a to je zaslužan Mirko Ljubičić Šveps, koji me tada i fizički napao, što se vidi na snimci. On je kasnije smijenjen, smijenio ga je saborski zastupnik HDZ-a i tada se HDZ uključuje u prosvjed - rekao je Glavašević.

Komentirajući navode da bi se i on sam mogao naći na listi SDP-a, Glavašević je rekao da sebe sigurno ne vidi više izvršnoj vlasti i u slučaju ostanka na vlasti Vlade Zorana Milanovića.

- Ne vidim se u izvršnoj vlasti više sigurno. Za 13-14 dana kandidacijske liste će biti javne. Meni je bitno da sam posljednje četiri godine radio sa sjajnim ljudima i podržavam koaliciju Hrvatska raste na ovim izborima. Mislim da trebaju dobiti još jedan mandat. Nisam član nijedne stranke, ali tri godine smo čistili nered HDZ-a, i zadnju godinu tek gledamo rezultate našeg rada. Mislim da tek sljedeće četiri godine može ova koalicija pokazati svoj puni potencijal - rekao je Glavašević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca