Obavijesti

News

Komentari 16

Glavna njuška u kvartu: Campi je možda malen, ali je hrabar

Glavna njuška u kvartu: Campi je možda malen, ali je hrabar
6

Iako se Campi ne može osloniti na stražnje noge, pa koristi pomoćne kotačiće, on se ponaša ne samo kao da je s njim sve sasvim u redu nego kao da je glavna faca

VIDEO

Iako se Campi (4) ne može osloniti na stražnje noge, pa koristi pomoćne kotačiće, on se ponaša ne samo kao da je s njim sve sasvim u redu nego kao da je glavna faca u svojem kvartu.

- Cijelo ga Špansko zna i već je običaj da se svaki dan on i moja kći Maria Matea prošetaju susjedstvom. Ona je ta koja drži lajnu i ne pušta, a on je samouvjereni vođa, spreman braniti ju poput lava - priča vlasnica Petra Bratić, koja je Campija kao štenca dobila od prijateljice. 

Krajem prošle godine njezin psić se iznenada razbolio. 


Patrik Macek/PIXSELL

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Primijetili smo da mu nešto nije u redu s nogama pa smo ga odveli veterinaru. Kako su nam objasnili, pekinezeri imaju tu nesretnu sklonost deformaciji međukralježnog diska. Kao posljedica opterećenja, on pukne i pritišće moždinu ili njen živac, što je užasno bolno - objašnjava Petra, kojoj su veterinari dali tri mogućnosti.

- Rekli su da ga mogu ili pustiti takvog da živi s boli dokle može, ili ga uspavati, ili pak operirati. Suprug i ja odmah smo rekli da idemo na operaciju - priča Petra, koja je za zahvat izdvojila 4400 kuna. Svejedno, nije zažalila.

- Pa on je član obitelji, kćerkica je doslovno odrasla s njim. Kad sam doznala da sam trudna, bojala sam se kako će Campi reagirati jer inače nije baš ljubitelj djece, prenervozan je. Ali kad se Maria Matea rodila, on ju je prihvatio kao svoju i postavio se kao njezin hrabri čuvar. Kad je bila bebica, trzao bi se i na njezin najmanji zvuk i dolazio nas upozoriti. Ravnali smo se po njemu i u ovih njezinih 16 mjeseci razvili su tako snažan odnos. Kao najbolji su prijatelji - priča ponosna Petra koja je kolica za psa naručila iz Beograda jer su ona u Hrvatskoj preskupa, koštaju i do 4000 kuna.


- Nismo mogli baš toliko izdvojiti jer smo prije toga dosta dali i za operaciju, a i znali smo da će daljnja briga za Campija još koštati. Iako je očuvao svoj entuzijazam, ipak je pas s posebnim potrebama - kaže Petra koja se nada da će joj ljubimac jednom opet stati na svoje noge.

Patrik Macek/PIXSELL

Čuvar male vlasnice Marie

Iako ne pretjeran ljubitelj djece, psić je danas 16-mjesečnu Mariu Mateu prihvatio kao svoju voljenu gazdaricu i prema njoj otpočetka ima vrlo snažan zaštitnički poriv. Kad je bila novorođenče, upozoravao je roditelje da je budna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović