Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Glavni odbor: HSS napustio Europsku pučku stranku

None Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

HDZ-u, jedinoj navodnoj hrvatskoj političkoj stranci u toj grupaciji europskih stranaka, želimo nastavak „plodonosne“ suradnje s njihovim sestrinskim strankama, poručio je HSS

Glavni odbor HSS-a u petak na održanoj sjednici potvrdio je odluku Predsjedništva HSS-a o konačnom napuštanju Europske pučke stranke.

S današnjim danom prestaje članstvo HSS-a u toj europskoj grupaciji stranaka.

- Daljnje djelovanje HSS nastavlja kao samostalna proeuropska, ali prije svega hrvatska politička stranka kojoj je hrvatski nacionalni interes na prvome mjestu. Buduću suradnju s drugim strankama na europskoj razini HSS će uvjetovati partnerskim, a ne podaničkim odnosom. Naša politička platforma, i to još od vremena Stjepana Radića, najsličnija je politikama europskih zelenih stranaka, ali o tome ćemo odluke donositi isključivo na partnerskim temeljima - zaključak je Glavnog odbora HSS-a.

- HDZ-u, jedinoj navodnoj hrvatskoj političkoj stranci u toj grupaciji europskih stranaka, želimo nastavak „plodonosne“ suradnje s njihovim sestrinskim strankama kojima su na čelu pretendenti na hrvatski teritorij Antonio Tajani, Viktor Orban i Aleksandar Vučić - poručuju. 

Komentari (21)
  • Beljo promijenio profesiju. Postao grobar, kopa grob HSS-u.

    11. 5. 2019,   00:14
  • Hahahhahahaha

    11. 5. 2019,   10:24
  • Još jedna bivša(jedna od najstarijih) stranka u Hrvatskoj--zahvaljujući isključivo Beljaku.Što Bernardić radi od SDP-a to isto Beljak od HSS-a

    11. 5. 2019,   08:15