Obavijesti

News

Komentari 32

'Gledali ste film 'Tesna koža'? Očito mu je postala pretijesna'

'Gledali ste film 'Tesna koža'? Očito mu je postala pretijesna'
3

Dosadašnji predsjednik Kluba zastupnika rada i solidarnosti Robert Jankovics rekao je u srijedu novinarima da je napustio Bandićev klub, ali će i dalje podržavati parlamentarnu većinu

VIDEO

Stigle su prve reakcije na vijest da ga je klub Milana Bandića napustio dosadašnji predsjednik kluba Robert Jankovics. Odlazak Jankovicsa komentirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ali i saborski zastupnici. 

- Gledali ste film "Tesna koža"? Očito mu je postala pretijesna koža. Klub je velika odgovornost - kazao je.

Zagreb: Hrvatski sabor počeo 10. sjednicu

Bandića odlazak Jankovicsa ne zabrinjava i poželio mu je svako dobro u daljnjoj političkoj karijeri. Izvijestio je da će predsjednik saborskog kluba biti Kažimir Varda. Upitan zabrinjava li ga da bi mu se saborski klub mogao rasuti, odgovorio je:  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mene ništa ne zabrinjava, rekao sam sve što sam trebao reći - kazao je Bandić, ali nije odgovorio koje su to suštinske razlike o kojima govori Jankovics. Tvrdi da problema u klubu nema. Upitan stoji li iza svega HDZ, kao što tvrdi oporba, i da se tako želi smanjiti utjecaj njegovog kluba odgovorio je: 

Predsjednik Bandićevog kluba Jankovics napustio je taj klub
Predsjednik Bandićevog kluba Jankovics napustio je taj klub

- Ne bih s tim špekulirao. Kad su ljudi dolazili govorili su da će prijaviti DORH-u, sad kad odlaze opat nije dobro. pa ne mogu svi kod Bandića biti vječno. To am je kao u autobusu. Jedan prođe, drugi dođe, samo trebate biti strpljivi. Imate onu staru Konfucijevu ako ste dovoljno razborit, mudar i strpljiv i znate odabrati meandar na obali rijeke, svi leševi vaših suparnika dođu u taj meandar - poručio je Bandić.

Mladen Madjer (BM365) kazao je da se Jankovics nije izjasnio zašto odlazi iz kluba. 

- Samo je nakon petka dao neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Kluba. Svatko tko nije zadovoljan ima pravo otići, ako nije zadovoljan - rekao je Madjer koji također tvrdi da u klubu nema problema. Kazao je da nedolazak na glasanje u petak dijela Bandićevih zastupnika nije bilo namjerno. 

Na pitanje je li on zadovoljan i može li ga premijer Andrej Plenković pridobiti, odgovorio je:

- Sigurno da sam zadovoljan radom u klubu. Zbog toga sam pristupio stranci Milan Bandić. U klubu sam stranke Milan Bandić i tamo ostajem  - poručio je Madjer. 

Oporba smatra da je Plenković želi oslabiti utjecaj Milana Bandića u Saboru. 

- Moj dojam je da kad bi došlo do toga da članovi kluba moraju birati između Milana Bandića i Andreja Plenkovića da bi izabrali Plenkovića. Bandićeve prijetnje većini služe za parcijalne stvari, a kad bi došlo "stani pani" većina bi ostala uz premijera i Bandićev klub bi se osuo - smata Arsen Bauk (SDP). 

Nikola Grmoja (Most) ponovio je da cjelokupna većina počiva na trgovini. 

- Vjerojatno je Plenković ponudio više Jankovicsu i želi oslabiti malo utjecaj Milana Bandića. Čovjek je bio predsjednik kluba i sve je bilo super do prošlog petka kada zastupnici tog kluba nisu došli na glasovanje. Sada Plenković pokazuje "tko ima dublju kesu". Ova zagrebačka je dosta duboka, ali državna je puno dublja - rekao je. 

Milorad Batinić (HNS) nije znao da je Jankovics otišao iz Bandićevog kluba. Na opasku da mu je sigurno drago što slabi klub Milana Bandića, odgovorio je.

- Naravno da mi nije drago, nikada nemojte veseliti tuđem zlu. Važno je da je većina stabilna - rekao je. 

 Ako Milan Bandić misli da upravlja svojim žetončićima onda se jako vara, smatra Anka Mark Taritaš (Glas).

Kako Pupovac i Bandić drže u šaci Andreja Plenkovića i HDZ
Kako Pupovac i Bandić drže u šaci Andreja Plenkovića i HDZ

- Ti žetončići zapravo pripadaju vladajućoj stranci, a to je HDZ. Pravi gazda tih žetončića je Andrej Plenković - kazala je.

Navela je da je to bilo vidljivo kada je Bandić želio pokrenuti opoziv ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, koji je neslavno završio. 

- Ovo je samo jedna šarena laža koju Bandić prodaje, a bit će onako kako Plenković odluči - smatra Mrak Taritaš.

Robert Jankovics potvrdio je u srijedu da napušta Bandićev klub, ali će i dalje podržavati parlamentarnu većinu. Zastupnik mađarske manjine djelovat će kroz Klub nacionalnih manjina. 

- Razlike među članovima kluba postale su prevelike za mene i više nisu samo koncepcijske nego i suštinske - kazao je Jankovics, ali nije otkrio razloge odlaska i uz objašnjenje "da ne želi ružno govoriti o svojim dojučerašnjim kolegama".

Klub Milana Bandića, koji svoje zastupnike naziva "žetončićima" sada broji 11 članova. Njima se treba pribrojiti i Željko Lacković, koji djeluje kao nezavisni zastupnik, a u Sabor ušao kao zamjena za Milana Bandića. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.