Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Thompsona ipak neće prijaviti zbog pokliča 'Za dom spremni'

Iz sisačko-moslavačke policije objasnili su kako neće podizati prekršajnu prijavu te se pozivaju na prošlogodišnju praksu slučaja iz Slunja kada je pjevač dobio prijavu zbog istog pozdrava

Policija nije niti neće prekršajno prijaviti pjevača Marka Perkovića Thompsona zbog pozdrava 'Za dom spremni' kojeg je izgovorio na početku pjesme 'Bojna Čavoglave' tijekom koncerta na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Glini, piše N1

SPORNI POZDRAV Thompson odgovorio na prijavu zbog uzvika 'Za dom spremni'

Iz sisačko-moslavačke policije objasnili su kako neće podizati prekršajnu prijavu te se pozivaju na prošlogodišnju praksu slučaja iz Slunja kada je dobio prijavu zbog istog pozdrava.

ON JE MOTIVATOR Hrvatski veterani: Podržavamo svog suborca Thompsona

Podsjetimo, Prekršajni sud je Thompsona oslobodio krivnje da je izvođenjem pjesme 'Bojna Čavoglave' lani u Slunju pozdravom 'Za dom spremni' poticao mržnju na temelju nacionalne ili vjerske pripadnosti zaključivši je da je riječ o stihovima te pjesme. Također, sud je utvrdio da je riječ o autorskoj pjesmi koja je u izvornom obliku više stotina puta izvedena na radijskim i televizijskim postajama. 

LIJEPO ISKUSTVO Pjevač u novoj ulozi: Thompson učenicima predavao vjeronauk

Inače, na Thompsonovom koncertu u Glini u nedjelju je bilo oko 50 tisuća ljudi, a prekršajne prijave 'zaradilo' je njih šestero, četvero zbog nošenja i isticanja simbola kojima se krši javni red i mir, a dvoje zbog neprimjerenog ponašanja i vrijeđanja policijskih službenika. 

Komentari (566)
  • Da smo u normalnoj zemlji, sloboda govora ne bi bila selektivna. Pupovac mlati što mu na pamet padne i još ga za to plaćamo, a mi kao narod ne smijemo reći da smo spremni da svoj dom. To je nevjerovatno!!!!!

    6. 8. 2018,   14:24
  • A na osnovu cega bi trebali dizat prijavu. Covjek samo pjeva pjesmu koja se vrti vec 25 ili vise godina u eterima hrvatski tv i radio postaja

    6. 8. 2018,   14:24
  • Ostavite Thompsona na miru..Da i malo imate dostojanstva i volite ovu zemlju dozvolili bi da pjeva u Pulskoj Areni ili vam je možda Ceca draža .

    6. 8. 2018,   14:25