Obavijesti

News

Komentari 117

'Gnijezdo je bilo golemo': Baku Anu ubolo je 40 stršljenova

'Gnijezdo je bilo golemo': Baku Anu ubolo je 40 stršljenova
2

Anu Dragicu Stričević (81) napao je roj opasnih kukaca. U bolnici je u Kninu i život joj nije ugrožen. Vatrogasci i liječnik morali su uzeti pčelarsku opremu kako bi je spasili

VIDEO

Doručkovala je s nama, popili smo kavu i onda je otišla do svoje kuće. U jednom trenutku sam začula jauke: ‘Upomoć! Što je ovo?!’.
Tako nam je napad stršljenova na Anu Dragicu Stričević (81) opisala njezina susjeda, teta Danica.

- Dok sam prešla tih pedesetak metara, nisam je više čula, a ispred kuće su bili rojevi tih stršljena. Povukla sam se i rekla suprugu da nazove Hitnu i vatrogasce. Bila sam uvjerena da je već gotova - šokirano kroz suze priča Danica. Baku Anu su u subotu oko 10.30 izboli stršljenovi.

Zapovjednik DVD-a Vrlika Ante Tarle stigao je prvi sa svojom ekipom do dvije osamljene kuće na području Otišića, kao i doktor Louis Ghassan iz Doma zdravlja Vrlika.

Liječnik koji je spasio 81-godišnjakinju: Imala je preko 30 uboda stršljena!

Liječnik koji je spasio 81-godišnjakinju: Imala je preko 30 uboda stršljena! Više na bit.ly/2MZvS52 Reporter: Mario Matana

Posted by 24sata on Sunday, 19 August 2018

- To gnijezdo stršljenova je bilo golemo, gotovo kao kotač od auta, a njih na stotine. Srećom su nam javili što se događa pa smo posudili mrežasta pokrivala od lokalnih pčelara, inače bismo i mi bili nemoćni. A žena je valjda išla na katu otvoriti prozor i škure, a gnijezdo je bilo odmah iza stakla - kazuje nam Tarle.

Ženu je napao roj stršljenova: Spasitelji jedva došli do nje
Ženu je napao roj stršljenova: Spasitelji jedva došli do nje

- Medicinska sestra i ja smo čekali u autu da i mi stavimo tu zaštitnu odjeću. Ženu smo zatekli u spavaćoj sobi, jaukala je, a imala je sigurno 30-40 uboda na leđima, prsima, rukama, pa čak i glavi. Odmah smo joj dali terapiju, antiupalnu i antialergijsku. Morali smo brzo otići - kaže dr. Ghassan, Sirijac koji je još 1982. godine u Splitu upisao medicinu. Prebačena je u kninsku bolnicu na daljnju opservaciju, gdje je i zadržana.

Kontaktirali smo Opću i veteransku bolnicu Hrvatski ponos u Kninu, gdje su nam potvrdili da je baka Ana bolje, nije životno ugrožena te je smještena na interni odjel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u