Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Gnjusna je laž da je Tuđman s Miloševićem htio dijeliti BiH'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Najgnusnija krivotvorina je ta da su Tuđman i Milošević kao ortaci podijelili BiH i time fingirali rat, odnosno da na Hrvatsku nije izvršena agresija JNA - kaže Šeks...

Nekadašnji predsjednik Sabora i visoki HDZ-ov dužnosnik Vladimir Šeks izjavio je u srijedu navečer u Mostaru da je najgnjusnija krivotvorina tvrdnja da je pokojni hrvatski predsjednik Franjo Tuđman sa tadašnjim srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem dijelio Bosnu i Hercegovinu.

"Najgnusnija krivotvorina je ta da su Tuđman i Milošević kao ortaci podijelili BiH i time fingirali rat, odnosno da na Hrvatsku nije izvršena agresija JNA, a na Bosnu i Hercegovinu agresija Srbije, nego da je to bio dogovor između dva diktatora koji su se dogovorili da trguju tuđim teritorijem", rekao je Šeks predstavljajući knjigu '1991. Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat'.

Istaknuo je da je knjiga zapravo njegov "obračun s kovačima neistina".

Najavio je da će na proljeće objaviti nastavak sjećanja na ta turbulentna zbivanja te da će u njima otkriti kako su tekli pokušaji rekonstrukcije Bosne i Hercegovine. Dodao je kako je od iznimne važnosti danas dogradnja Daytonskog mirovnog sporazuma kako bi se ostvarila jednakopravnost Hrvata.

O Šeksovoj knjizi su govorili i nekadašnji ministar pravosuđa i saborski zastupnik Bosiljko Mišetić, bivši državni tajnik zadužen za iseljeništvo u ministarstvu obnove, razvoja i iseljeništva Marin Sopta, te Ivica Miškulin i Ivo Lučić s Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu.

Komentari (108)
  • Činjenice govore same za sebe... Da je istina što stalno neki trube o nekom dogovoru- Tuđman- Milošević, danas bi BiH, potpuno drugačije izgledala. Što su to Hrvati dobili ?

    1. 12. 2016,   11:50
  • nisu Milosevic i Tudjman, nego Slobo i Franjo.......... kako su se od milja zvali

    1. 12. 2016,   17:10
  • Jel napisao zašto je stvarno odležao robiju? Nisi Šeki zbog hrvatstva, ajde reci šta si radio u gostioni PAPUK i GAJ. Onda je došla milicija i uhitila Šekija i onda ......

    2. 12. 2016,   08:20