Obavijesti

News

Komentari 45

'Godinu dana ćemo putovati svijetom i istraživati ljubav'

'Godinu dana ćemo putovati svijetom i istraživati ljubav'
5

Putopisac i pustolov Davor Rostuhar za par dana kreće na novi put, ali ne sam. Na putovanju oko svijeta u trajanju godinu dana ovog puta pridružit će mu se supruga Anđela

VIDEO

Ja sam Anđelom bio očaran čim sam je ugledao  i već na prvom spoju sam joj rekao kako će ona biti majka moje djece i moja supruga. Kaže sa smiješkom na licu Davor Rostuhar (36), naš poznati putopisac i pustolov, dok zaljubljeno gleda u Anđelu (33), ljubav svog života.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:43

Kako život piše romane, tako je i njihova ljubavna bajka započela sasvim slučajno, a na prvi spoj otišli su tek nakon godinu dana od upoznavanja. Natječaj za posao bila je njihova sudbonosna prekretnica u životu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Meni je trebala asistentica i Anđela se prijavila na posao. Došla je do finalnog kruga razgovora, ali ga na kraju nije dobila - kroz smijeh nam priča Davor i odmah pojašnjava zašto ju nije zaposlio u svom timu. 

- Na prvi pogled mi se svidjela pa sam se bojao, ukoliko nešto bude među nama, a osjećao sam da bi moglo biti, miješati poslovni i privatni život - kaže. 

No, nakon par mjeseci proširivao je svoj tim i ipak pozvao plavokosu Anđelu da mu se pridruži. 

- Ja sam prihvatila, a kako smo se intenzivno družili, vrlo brzo smo se zaljubili i eto nas i danas zajedno - rumenih obraza priča Anđela.

I nakon četiri godine, prva Davorova pomisao se i ostvarila. Prije tri mjeseca Anđela je postala njegova supruga. S prstenom u ruci kleknuo je pred nju prošle godine, ni više ni manje, nego na obali Antarktike, neposredno prije nego će se uputiti na veliku ekspediciju u kojoj je  posve sam prehodao 1200 kilometara od obale Antarktika do Južnog pola i postao prvi Hrvat kojemu je to uspjelo.

- To je zaista bilo romantično i čarobno. Ja sam ga pratila brodom do obale Antarktika odakle je krenuo prema Južnom polu. Rekao mi je da se idemo fotografirati, postavio je stativ i kleknuo kako bi nešto potražio. Ja uopće nisam očekivala da će izvaditi prsten i zaprositi me, ali naravno da sam odmah bez razmišljanja rekla 'da' - prisjeća se Anđela koja je postala Davorova životna suputnica u doslovnom smislu. 

Naime, Rostuhar za par dana kreće u novi projekt "Ljubav oko svijeta", ali ovoga puta ne sam. Anđela će mu se pridružiti na putovanju oko svijeta tijekom kojeg će zajedno istraživati ljubav u različitim kulturama. 

- Putovat ćemo godinu dana pa će naš medeni mjesec zapravo biti medena godina - kroz smijeh kažu Rostuhari.

Već 1. siječnja kreću na svoju životnu avanturu, a prva stanica im je, dakako, Pariz - grad ljubavi. 

- Plan nam je proputovati sve kontinente i upoznati 20-ak najrazličitijih kultura, od plemena lovaca i sakupljača po Africi, Amazoni, Oceaniji pa sve do najmodernijih društava. Tražit ćemo najzanimljivije parove i intervjuirati ih u potrazi za odgovorima što je to ljubav i razlikuje li se njezino značenje od kulture do kulture - pojašnjavaju Davor i Anđela.

Žele istražiti zanimljive običaje vjenčanja, zavođenja i odnosa među partnerima na svim stranama svijeta. 

- U čak 60 posto kultura, posebno Arapskim zemljama, prisutna je poliginija, kada muškarac ima više žena. Poliandrija, kada žena ima više muškaraca, postoji navodno još samo u određenim dijelovima Himalaje.  U Čadu, primjerice, postoji festival Gerewol, na kojem muškarci plesom, pokazivanjem zubi i bjeloočnica, zavode žene. U Kirgistanu pak još uvijek običaj otmice mlade žene za udaju iako je to je zabranjeno zakonom. Zatim postoji i sologamija, kada se žene udaju same za sebe. Sve te običaje, koji su nama nekako strani, i još puno drugih, želimo istražiti i pobliže ih upoznati - pojašnjavaju supružnici.

Iako će biti 365 dana neprekidno zajedno, ne boje se prevelikog neslaganja, svađa i zasićenja jedno od drugoga. 

- Mi super funkcioniramo i slažemo se. Naravno da se i posvađamo i to žestoko jer volimo raspravljati i bit će toga i na putovanju, ali nikada do sada nismo zaspali posvađani, odmah sve rješavamo - kažu. 

Sve priče objavljivat će na web stranicama Kluba za ekspedicionizam i kulturu (www.kek.hr/ljubav-oko-svijeta/) za članove koji plate godišnju članarinu u iznosu od 180 kuna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)