Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Golema mrtva meduza je opekla više od 150 ljudi

None Foto: CNN 3

SAD: Spasioci su rekli da je meduza bila veličine pladnja za hranu i teška 25 kilograma. Meduze mogu opeći i ako su mrtve jer im otrov ostane

Mrtva meduza u srijedu je opekla više od 150 ljudi na plaži u New Hampshireu u SAD-u. Lokalni vatrogasci su meduzu izvukli iz mora, piše CNN. Liječnici su većini kupaća pomoć pružili na plaži, a u bolnice su prevezli između ostalih i petero djece. Ken Loughlin, upravitelj državnog parka Wallis Sands, kazao je kako su spasitelji u srijedu primijetili meduzu u blizini obale.
- Spasitelji su meduzu pokušali izvući iz mora, ali se raspala. Opasni pipci životinje ostali su u moru - rekao je Ken. Prema riječima spasioca, bila je veličine pladnja za hranu i teška 25 kilograma. Znanstvenici su istaknuli kako meduze mogu opeći i ako su mrtve, jer im u tijelu još ostane otrov. Meduze ovakve veličine rijetko zalutaju toliko blizu obali.

Komentari (7)
  • ovo lici na nomuru ili na japanskome gdje je prvobitno nadena Echizen kurage. najveci primjerak naden je imao oko 2 metra i cak 220 kilograma... jedina mana kod ovih meduza je ta kada se ubija ostatak jata se pocme nekontrolirano razmnozavati... nebili mi uskoro citali o novoj epidemiji nomure ali ovaj put u americi :)

    22. 7. 2010,   15:15
  • Wao , meduza je vani a onaj opasnii dio(tako zvani opasni pipci) su ostali u moru , dobro obavljen posao decki -.-\' ha-ha-ha

    22. 7. 2010,   15:15
  • Izgleda ko neka zbljuvotina

    22. 7. 2010,   15:15