Obavijesti

News

Komentari 116

GONG morao dati izjavu izvan Sabora: 'Premijer je eurofoban'

GONG morao dati izjavu izvan Sabora: 'Premijer je eurofoban'
1

Politički tajnik HDZ-a Šuicu je komentirao u Saboru dok je GONG izjavu davao ispred jer ih je straža udaljila. I dok Ante Sanader tvrdi da se GONG žestoko okomio na europarlamentarku, njih čudi eurofoban stav premijera

VIDEO

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader u Hrvatskom saboru je komentirao situaciju oko imovinske kartice Dubravke Šuice, dok je Oriana Ivković Novokmet iz Gonga isto to napravila ispred Sabora jer je saborska straža zatražila novinare da izjavu snima ispred Sabora. 

Sanader se osvrnuo na pismo koje je Gong uputio svim europarlamentarnim zastupnicima i zastupnicama. Tvrdi da se Gong "žestoko okomio na Dubravku Šuicu".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Očito je jasna veza i poveznica, a vidimo to i iz reakcije SDP-ovih zastupnika, SDP-a i Gonga. Očito je Gong postao trbuhozborac SDP-a. To ne čudi ako znamo da je gospodin Dragan Zelić, koji je bio izvršni direktor u Gongu, sada izvršni tajnik u SDP-u. Samo čudi reakcija SDP-a jer su kao članovi saborskog Odbora za vanjsku politiku imali priliku na saslušanju Dubravke Šuice postavljati pitanja i glasovati. Ostali su suzdržani. Tako da je to očito ona stara hrvatska poslovica - sve možemo oprostiti, samo ne možemo uspjeh oprostiti. Jer ovo je povijesni uspjeh Hrvatske, da je nominirana i da će dobiti takvo mjesto u Europskoj komisiji - poručio je za N1.

- Ali vrijeme je predizborno, predsjednički kandidat Zoran Milanović davno je rekao da je Hrvatska slučajna država pa očito na tragu te slučajne države njima nije normalno da neki Hrvat dođe na tako visoko mjesto kao što će doći Dubravka Šuica. Sve snage su uključene da Dubravka Šuica ne postane potpredsjednica Europske komisije. Ali vjerujem da to neće proći i da će ona biti izabrana na to mjesto unatoč naporu od strane SDP-a i Gonga kao njihovog glasnogovornika - dodao je Sanader.

Na pitanje bi li bilo jednostavnije objaviti imovinske kartice, kazao je da je Dubravka Šuica imovinsku karticu objavljivala 'cijelo vrijeme'. Ante Sanader osvrnuo se i na slučaj predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića poručivši kako sudska vlast neovisna te da 'nitko nije izuzet od zakona'.

'Neka Šuica dokaže porijeklo imovine i sve će biti riješeno'
'Neka Šuica dokaže porijeklo imovine i sve će biti riješeno'

GONG: Čudi nas eurofoban stav Andreja Plenkovića 

Oriana Ivković Novokmet iz Gonga komentirala je tvrdnje vladajućih kako je Gong produžena ruka SDP-a.

- Mi radimo u interesu svih građana koji su kritični, koji su zainteresirani za transparentparentnost. U zrelim demokracijama poželjno je kritički propitivati vlast i mi smo činili i činimo upravo to - kazala je u razgovoru za N1 Oriana Ivković Novokmet iz Gonga.

- Radili smo upravo to, pisali smo EU institucijama, to su naše institucije. Čudi nas eurofoban stav Andreja Plenkovića u kojem on naše obraćanje EU institucijama smatra prljavom kampanjom. Sva naša pitanja javno su objavljena, kao i informacija da smo pisali EU institucijama. To nisu pitanja bitna samo Gongu, već se ona tiču svih građana - da je vlast transparentna - rekla je.

Dubravka Šuica ide na plaću od 150.000 kn: 'Velika mi je čast'
Dubravka Šuica ide na plaću od 150.000 kn: 'Velika mi je čast'

Podsjetimo, hrvatski premijer Andrej Plenković optužio je u četvrtak u Bruxellesu nevladinu udrugu Gong da vodi kampanju protiv hrvatske kandidatkinje za potpredsjednicu Komisije Dubravke Šuice.

- Dubravka Šuica je prošla saslušanje na Odboru za europske poslove u Saboru i tamo su zastupnici SDP-a postavljali ove teme koje sada kao slučajno reciklira GONG, koji se uvijek i isključivo angažira na politici SDP-a, rekao je Andrej Plenković nakon radnog ručka s izabranom predsjednicom Europske komisije Ursule von der Leyen.

Iz Gonga su poručili kako i dalje žele odgovore na postavljenih šest pitanja vezanih uz imovinsku karticu Dubravke Šuice te ustvrdili kako premijer Andrej Plenković svojom reakcijom želi skrenuti pažnju s bitnoga.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1