Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gordan Maras: Borit ću se da RH ne bude Sjeverna Koreja

Upravni sud potvrdio je odluku DIP-a da se Gordana Marasa (SDP) zbog naljepnica na laptopu tijekom izborne kampanje za europske izbore kazni sa 86.000 kuna. On je spreman ići do Ustavnog suda.

Nakon što je Upravni sud potvrdio odluku Državnog izbornog povjerenstva o kažnjavanju isticanju izbornih poruka u sabornici, Gordan Maras (SDP) u srijedu je na svom laptopu istaknuo naljepnicu "HDZ=korupcija". Sud je potvrdio odluku DIP-a da se Marasa kazni s 86.000 kuna, jer je tijekom kampanje za EU parlament kao SDP-ov kandidat isticao u sabornici na laptopu izborne poruke. U SDP-u su najavili  žalbu, a Maras je spreman ići i do Ustavnog suda. 

- Zanimljivo je da je Upravni sud donio odluku bez rasprave u mjesec i pol dana, a za HDZ i Fimi mediju odluka se ne može donijeti odluka 13 godina da vrati 20 i više milijuna kuna koje su ukrali iz državnog proračuna. To vam govori u kakvom je stanju hrvatsko pravosuđe - rekao je Maras.

Osim navedenog procesa naveo je i one koji se vode protiv gradonačelnika Zagreba Milana Bandića

- Oni koji danas imaju vlast u Hrvatskoj imaju presudnu ulogu preko Đure Sesse na pravosuđe i zaštitili su sebe, a za slučaj naljepnice u Saboru koja nikoga nije ništa koštala, presuda se bez rasprave donosi u mjesec i pol dana. Očito je da moramo inzistirati da se određene stvari riješe na Ustavnom sudu - izjavio je. 

Na pitanje hoće li kaznu platiti iz svog džepa, Maras je odgovorio kako zastupnik ima pravo u  sabornici iznositi svoj stav bez sankcija i najavljuje da će se za to i dalje boriti.

- Borit ću se da Hrvatska ne bude Sjeverna Koreja već parlamentarna demokracija - poručio je Maras. 

 

Komentari (73)
  • Samo ti lijepi, sve što smeta HDZ-u je dobar potez :) . I dalje neću glasat za tebe i SDP.

    13. 11. 2019,   13:03
  • Žalosno da nemamo pravu oporbenu stranku.Zapravo nemamo ni poštenog političara.Treba ovu našu državu vratiti na tvorničke postavke i sve ispočetka

    13. 11. 2019,   13:13
  • 24 minusa u 10 minuta pa i SDP bojna djeluje,koja smo mi banana država

    13. 11. 2019,   12:47