Obavijesti

News

Komentari 73

Gordan Maras: Borit ću se da RH ne bude Sjeverna Koreja

Gordan Maras: Borit ću se da RH  ne bude Sjeverna Koreja

Upravni sud potvrdio je odluku DIP-a da se Gordana Marasa (SDP) zbog naljepnica na laptopu tijekom izborne kampanje za europske izbore kazni sa 86.000 kuna. On je spreman ići do Ustavnog suda.

VIDEO

Nakon što je Upravni sud potvrdio odluku Državnog izbornog povjerenstva o kažnjavanju isticanju izbornih poruka u sabornici, Gordan Maras (SDP) u srijedu je na svom laptopu istaknuo naljepnicu "HDZ=korupcija". Sud je potvrdio odluku DIP-a da se Marasa kazni s 86.000 kuna, jer je tijekom kampanje za EU parlament kao SDP-ov kandidat isticao u sabornici na laptopu izborne poruke. U SDP-u su najavili  žalbu, a Maras je spreman ići i do Ustavnog suda. 

- Zanimljivo je da je Upravni sud donio odluku bez rasprave u mjesec i pol dana, a za HDZ i Fimi mediju odluka se ne može donijeti odluka 13 godina da vrati 20 i više milijuna kuna koje su ukrali iz državnog proračuna. To vam govori u kakvom je stanju hrvatsko pravosuđe - rekao je Maras.

Osim navedenog procesa naveo je i one koji se vode protiv gradonačelnika Zagreba Milana Bandića

- Oni koji danas imaju vlast u Hrvatskoj imaju presudnu ulogu preko Đure Sesse na pravosuđe i zaštitili su sebe, a za slučaj naljepnice u Saboru koja nikoga nije ništa koštala, presuda se bez rasprave donosi u mjesec i pol dana. Očito je da moramo inzistirati da se određene stvari riješe na Ustavnom sudu - izjavio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje hoće li kaznu platiti iz svog džepa, Maras je odgovorio kako zastupnik ima pravo u  sabornici iznositi svoj stav bez sankcija i najavljuje da će se za to i dalje boriti.

- Borit ću se da Hrvatska ne bude Sjeverna Koreja već parlamentarna demokracija - poručio je Maras. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu