Obavijesti

News

Komentari 0

Gori kod Trogira: Vatrogascima pomažu kanaderi i Airtractor

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, zračne snage su, zaključno s 11. rujna 2018. sudjelovale u gašenju 59 požara (20 u Splitsko-dalmatinskoj, 18 u Šibensko-kninskoj, 17...

VIDEO

Dva Canadaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH krenula su u srijedu popodne u gašenje požara na području Križnjak-Plano kod Trogira.  

Gašenju se priključio i pilot Airtractora AT-802 koji se nalazio na protupožarnom izviđanju, a prethodno je sudjelovao i u gašenju požara koji se tek razvijao u Selcima na otoku Braču.

Tijekom jučerašnjeg djelovanja tri Canadaira na požarištu na Hvaru letjela su više od četiri sata i izbacila oko 200 tona vode. 

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, zračne snage su, zaključno s 11. rujna 2018. sudjelovale u gašenju 59 požara (20 u Splitsko-dalmatinskoj, 18 u Šibensko-kninskoj, 17  u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz gašenje požara, provedena su i 54 protupožarna izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS "Skylark I") za rano otkrivanje požara bio angažiran 11 puta.

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone (od 1. lipnja) ostvarile 326 sati naleta, pri čemu je izbačeno 7237 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV prevezeno 19 vatrogasca te 12 tona tereta do požarišta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a