Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Auto eksplodirao u Sv. Roku: 'Snimili smo ga kad je grunuo'

None Foto: čitatelj 24sata 5

Mislim da smo mi zadnji auto koji je prošao, iza nas više nikoga nije bilo i zatvorili su tunel. Baš kad smo prolazili kraj gorućeg auta, on je eksplodirao, rekla nam je čitateljica o požaru u tunelu

U tunelu Sveti Rok u četvrtak malo iza podneva u smjeru mora zapalio se automobil nakon čega su obje tunelske cijevi zatvorene za promet.

Čitateljica 24sata snimila je eksploziju automobila u trenutku dok je prolazila kraj njega. Nakon nje više nitko nije prošao tunelom, a ispred tunela u oba smjera stvorile su se kilometarske gužve.

Kako neslužbeno doznajemo, auto je zagrebačkih tablica, a u njemu su bili muž, žena i dvoje djece.

Na sreću, nitko nije ozlijeđen.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Mislim da smo mi zadnji auto koji je prošao, iza nas više nikoga nije bilo i zatvorili su tunel. Baš kad smo prolazili kraj gorućeg auta, on je eksplodirao. Mislim da je nakon toga odjeknula još jedna eksplozija - rekla nam je čitateljica koja je snimila video.

POGLEDAJTE EKSKLUZIVNI VIDEO

Javio nam se i čitatelj koji je ljutit na Hrvatske autoceste koje su unatoč vijestima o požaru puštale automobile da zapnu u koloni.

- Mi smo prvu obavijest da se ne može dalje dobili tek kada smo prošli zadnji izlaz s autoceste. Očito netko nije radio svoj posao i nisu na vrijeme preusmjerili promet. Zato su stvorene ogromne kolone, a zapeli su ljudi u automobilima s djecom - kaže nam čitatelj

VIDEO

Dobili smo i video iz autobusa u kojem se vidi zapaljeni automobil.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon sat vremena auto koji je izgorio izvukli su iz tunela.

VIDEO

- Auto se zapalio kod ugibališta u tunelu oko 13 sati u smjeru mora. Radi se o Citroen Saxu. Vatra je ugašena i auto su izvukli iz tunela. U 13:55 sati pušten je promet u smjeru Zagreba, a u 14:10 u smjeru Splita - rekli su nam iz ličko senjske policije.

Komentari (211)
  • Nije ni Dariju iz videa lako, odmah jer krenulo kvocanje sto je usporio 😃😃

    20. 6. 2019,   13:40
  • treba stavit leptir vijke na akumulator pa da se odmah stigne odvoji od struje, meni je to spasilo auto

    20. 6. 2019,   13:23
  • Od ovih silnih dušebrižnika u komentarima, uvjeren sam da gotovo ni jedan ne bi stao i napravio to za što prozivaju ostale, a to je, vjerojatno najpametnije što bi ikada i učinili, iako toga nisu svjesni. Pored vozila koje se zapalilo i gori u tunelu SE NE ZAUSTAVLJA, prvo, iz razloga što dovodiš sebe i one koji su s tobom u izravnu opasnost, a drugo, zato što ometaš sva ostala vozila da prođu i maknu se na vrijeme od vozila koje može eksplodirati u zatvorenom prostoru! Osim toga, malim priručnim aparatima za gašenje NE MOŽE SE UGASITI vozilo koje je u plamenu! I treće, ako si zaustavio automobil i vidiš da je već počeo gorjeti, ispod poklopca "suklja" dim ili, još gore, vidiš plamen - NE OTVARAŠ poklopac motora, jer time, osim što riskiraš ozbiljne ozlijede ili nešto gore, postići ćeš jedino to da ćeš pospješiti i ubrzati postupak gorenja. Kleme sa akumulatora uklanjaju se samo u slučaju kada još nema razvijenog plamena ili se tek počelo dimiti, primjerice, uslijed topljenja neke od instalacija, a ne kad je već sve uzelo maha!

    20. 6. 2019,   14:38