Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gospon sudac, ja je volim: Silio ženu na prostituciju zbog duga

None Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL

N.J. uvjeravao je suca istrage kako jako voli svoju ženu te da zbog toga neće utjecati na njezin iskaz i ponovno je tjerati na prostituiranje. No dobio je 30 dana pritvora i prijeti mu pet godina zatvora

Ali gospodine sudac, ja moju ženu puno volim, uvjeravao je suca istrage Županijskog suda u Zagrebu N. J. osumnjičen da je suprugu tjerao na prostituiranje.

On je, navodno, zbog dugova u koje je upao prisiljavao ženu na prostituiranje kako bi zarađenim mogao “isplivati” iz mora problema i vratiti dugove. Od ranije kažnjavan zbog prevare, krađe i lažnog uzbunjivanja N. J. je vrlo stručno nizao argumente zašto ne bi trebao, kako je to zatražilo tužiteljstvo, završiti u Remetincu kako ne bi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo. 

- Vidite gospodine sudac, ne mogu utjecati na svjedoke i svoju ženu jer sam preselio u Rijeku, a ne mogu niti ponoviti kazneno djelo jer je jako volim - rekao je osumnjičeni i predložio sucu da mu, umjesto da ga pritvori, odredi mjere opreza.

No sudac istrage njegove je argumnete odbacio pa će N.J. sljedećih mjesec dana provesti u zagrebačkom zatvoru.

Bude li kasnije optužen te eventualno i pravomoćno osuđen prijeti mu od šest mjeseci do pet godina zatvora. 

Komentari (72)
  • U RH se prostitucija odvija neometano posebice elitna i do otkrivanja ne dolazi dok situacija ne eskalira ili dok netko nema politički interes. Elitna prostitucija ima zaleđe u policiji, politici, krim miljeu, mafiji, paraobavještajnom podzemlju i vrte milijune bez da im itko išta može. Također, za elitnu prostituciju se često mora upotrijeviti tajni nadzor komunikacije kako bi se skupilo dokaznih materijala, a ljudi koji rade tajni nadzor upravo štite prostitutke i ljude povezane s njima.

    4. 11. 2019,   17:24
  • on ju voli na svoj način...

    4. 11. 2019,   18:43
  • Ajme meni.... sva sreća "da je voli".... strah me ni pomisliti što bi bilo da je ne voli..... pored takvih koji" te vole", stvarno ti ne trebaju oni koji te ne vole....

    4. 11. 2019,   17:51