Obavijesti

News

Komentari 12

Mislav Kolakušić: Ivica Todorić je bio dužan inicirati stečaj

Mislav Kolakušić: Ivica Todorić je bio dužan inicirati stečaj
1

Zašto je vlada osmislila Lex Agrokor? Koje su poteškoće tog zakonskog modela? Je li on otpisan dolaskom Alvarezove ekipe, ili se s njim i dalje računa?, samo su neka od pitanja o kojma je govorio Mislav Kolakušić

VIDEO

Alvarez i njegov tim, to je savjetnički tim čija će mjesečna plaća biti kao plaća nekoliko tisuća blagajnica. Standstill je uzrečica i to nije određena vrsta preciznog ugovora nego se koristi za stotine slučajeva u pravu i ekonomiji, rekao je Mislav Kolakušić, istaknuti pravni stručnjak, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu u srijedu za 24sata.

Što se tiče tzv. "Lexa Agrokor", Kolakušić je rekao kako on nikako ne može utjecati na prava trećega. Kolakušić je rekao i kako se on može aktivirati uz suglasnost dvije osobe unutar sedam njih koje su ovlaštene za zastupanje tvrtke. Kolakušić je rekao i kako bi prema tom novom zakonu izvanredni povjerenik mogao odlučivati kada će se i koliko kome vratiti dug. 

- Lex Agrokor je neviđeno loš. Nigdje nije zabilježen takav zakon.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje da li je Ivica Todorić trebao inicirati stečaj, Kolakušić je rekao da je "Todorić to već bio dužan". ali on će se donijeti i bit će aktiviran jer ga inače ne bi donosili ako ga ne misle aktivirati - rekao je Kolakušić. 

- Unutar koncerna postoje društva koja su zdrava i njih se ne smije dirati - rekao je Kolakušić. Komentirao je i aktivacije mjenica te je rekao da je to nešto što se u jednoj uređenoj zemlji ne može dogoditi. 

Rekao je i da bi se u slučaju Agrokora mogao proglasiti stečaj.

- Imamo dva razloga, prezaduženost i blokadu računa. Prema stečajnom zakonu vjerovnici odlučuju o svojoj sudbini i mogu se naplatiti, a prema Lexu Agrokor njih nitko ništa ne pita. Stečaj bi hvatao pojedinačan društva, ali i krovno društvo ako imamo dva spomenuta uvjeta - rekao je Kolakušić i dodao da mu nije jasno zašto Vlada izbjegava stečaj. Naglasio je da bi se Lexom Agrokor diralo i u prava dobavljača drugih zemalja. 

- Ne možemo nacionalizirati. Moramo prestati razmišljati o tome da se privatna imovina pretvara u državnu. Moramo poštovati vrijednosti i imovinu i potraživanje je vlasništvo - rekao Kolakušić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag