Obavijesti

News

Komentari 10

Govor tijela: 'Htjeli su pokazati dominaciju, oni su alfa mužjaci'

Govor tijela: 'Htjeli su pokazati dominaciju, oni su alfa mužjaci'
7

Ekspertica za govor tijela ističe da su dvojica čelnika jedva prikrivali nervozu zbog velikog susreta - Trump se kiselkasto smiješio i stalno nešto radio s rukama, dok se Kim nagnuo i gledao u pod...

VIDEO

Od prvog zajedničkog trenutka i američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski lider Kim Jong-un su nastojali odati dojam da jedan dominira nad drugim, rekla je ekspertica za govor tijela Karen Leong za Reuters.

Dodaje kako je pokušaj preuzimanja kontrole nad sastankom posebno bio vidljiv tijekom prvih 60 sekundi njihova susreta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Njihovo je rukovanje bilo rukovanje ravnopravnih ljudi. Obojica žele pokazati dominaciju zbog toga je i rukovanje čvrsto i odlučno, obojica su alfa mužjaci, a čini se da je Trump bio prilično svjestan te činjenice pa je osjetio potrebu pokazati da je on vođa - ističe Leong i pojašnjava da je upravo američki predsjednik najviše pričao pred kamerama, a Kim je slušao te se triput okrenuo prema njemu dok su hodali prema prostoriji u kojoj su se sastali u četiri oka.

Kim se nije dao sasvim smesti pa je nekoliko puta potapšao Trumpa ne bi li i on pokušao pokazati da kontrolira situaciju. U sljedećem je trenutku izgledalo da je Trump ponovno preuzeo inicijativu jer je on Kima uveo u spomenutu prostoriju, stavljajući mu ruku na leđa.

Ekspertica za govor tijela ističe da su dvojica čelnika jedva prikrivali nervozu zbog velikog susreta u koji su uperene sve oči.

- Trump se kiselkasto smiješio i stalno nešto radio s rukama, dok se Kim nagnuo i gledao u pod - rekla je.

'Nije bilo lako doći. Mnoge zapreke bile su na našem putu'

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un i američki predsjednik Donald Trump rukovali su se i oprezno nasmiješili kada su se u utorak po prvi put susreli na povijesnom summitu u Singapuru.

"Drago mi je što vas vidim, gospodine predsjedniče", rekao je Kim široko se nasmiješivši kada mu je američki predsjednik pokazao uzdignut palac. Trump je rekao kako je siguran da će njihov odnos biti "sjajan".

"Doista se izvrsno osjećam", rekao je Trump. "Ovo će biti sjajan susret i mislim golem uspjeh. Mislim da će biti pravi uspjeh i da će naš odnos biti sjajan, u to ne sumnjam".

Kim je uzvratio: "Nije bilo lako doći ovamo. U prošlosti su ... mnoge zapreke bile na našem putu, ali smo ih sve svladali i sada smo danas ovdje".

"Mislim da nas cijeli svijet gleda. Mnogo je ljudi mislilo da je ovo znanstvena fantastika", kazao je Kim američkom predsjedniku.

"Mislim da je ovo dobar uvod za mir".

Obojica su bila ozbiljna dok su izlazila iz automobila u hotel Capella na otoku Sentosi u Singapuru. No uskoro su se nasmiješili i držali se za ruke, nakon čega je Trump poveo Kima u knjižnicu gdje su 40-ak minuta razgovarali u pratnji prevoditelja.

Uz Trumpa su bili državni tajnik Mike Pompeo, savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton i šef osoblja Bijele kuće John Kelly, a uz Kima njegova desna ruka Kim Yong Chol, šef diplomacije Ri Yong Hoo i potpredsjednik vladajuće stranke Ri Su Yong. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda