Obavijesti

News

Komentari 52

Zvjersko ubojstvo: 'Smijao se i rekao kako je vidio lice sotone'

Zvjersko ubojstvo: 'Smijao se i rekao kako je vidio lice sotone'
4

U utorak je na Županijskom sudu u Rijeci nastavljeno suđenje Dini Kulišeku (24) iz Dramlja, koji je optužen za ubojstvo Ivana Jagodića (22) i pokušaj ubojstva njegove djevojke (19)

VIDEO

Kada su ga smjestili u našu ćeliju, pokušavali smo saznati zašto je zatvoren. Koliko se sjećam, rekao je da zapravo nije vidio tog dečka kojeg je ubio, nego lice vraga. Spominjao je i okultizam, nešto u tom smislu. Doimao se jako čudnim, ne znam da li zbog onoga što je napravio ili zbog ravnodušnog ponašanja. Imao je izljeve smijeha. Nije da je među nama u ćeliji zavladao strah, ali bilo je nelagode, čak smo se i šalili kako će nas taj preko noći sve srediti. Ovo je u utorak na Županijskom sudu u Rijeci izjavio 39-godišnji Riječanin, jedan od petorice svjedoka koji su dali svoj iskaz u nastavku suđenja Dini Kulišeku (24), piše Glas Istre.

Podsjetimo, Dini Kulišeku (24) iz Dramlja sudi se za ubojstvo Ivana Jagodića (22) i pokušaj ubojstva njegove djevojke, tada 19-godišnje Meriem Demo. On je 13. srpnja 2014. godine  došao do vrata stana na drugom katu zgrade u crikveničkoj Ulici Kralja Tomislava 118B s velikim nožem, razvalio ulazna vrata te, gotovo bez riječi, Jagodiću zadao 30 uboda nožem koji su ga usmrtili, iako ga je žrtva u strašnim bolovima molila da prestane. Kada je vidio da je u stanu Jagodićeva djevojka, potencijalna svjedokinja ubojstva, krenuo je na nju, uhvatio je te joj je također zadao dvadesetak uboda nožem. I Meriem ga je molila da stane, ali Kulišek je nije poslušao. Nastavio ju je ubadati i kad je pala na pod, ostala ležati u lokvi krvi i pravila se mrtva. Kada je Kulišek napokon stao i otišao, Meriem je još bila pri svijesti i slabašnim je glasom zazivala pomoć, a život joj je spašen hitnom medicinskom intervencijom.

'Rekao je da je taj dečko bacio na njega crnu magiju ili uroke'

Sva petorica koja su u utorak dala svoje iskaze bili su pritvorenici riječkog zatvora, a trojica baš i u ćeliji s Kulišekom kada je došao u zatvor, odmah nakon jezivog zločina. 

- Kada nam je Kulišek pričao zašto je to napravio, rekao je da je taj dečko bacio na njega crnu magiju ili uroke. Izgledao je tada malo čudno, ravnodušno je to sve prepričavao, bez ikakvih emocija. Kao da priča o nečemu ne tako strašnom, već nečem uobičajenom - kazao je drugi svjedok nadimka Kec koji nije bio u istoj ćeliji s Kulišekom, već je s njim razgovarao za vrijeme šetnje u zatvoru.

'Nije bio priseban. Sjedio je i blejao zamišljen u jednu točku'

Treći svjedok, 34-godišnji Riječanin, je pak ustvrdio kako je Kulišek izgledao izbezumljeno kada je došao u njihovu ćeliju. 

- Nije bio priseban. Sjedio je i blejao. Gledao je, zamišljen u jednu točku. To nije trajalo minutu, nego dugo. Za razliku od ostalih zatvorenika on je bio drukčiji, nije bio svoj. Bio je odsutan. Brzo su ga prebacili u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu. S obzirom na njegovo ponašanje, nije me to iznenadilo - kazao je svjedok.

Dino Kulišek je u utorak ponovio da se ne osjeća krivim te da neće iznositi svoju obranu. 

Iako je u sudnici trebala biti saslušana i forenzička psihijatrica Tia Žarković Palijan iz Neuropsihijatrijske bolnice iz Popovače ona je u tome bila spriječena zbog drugih obveza, no ona je dala dopunu svog vještačenja prema kojem se smatra da je Kulišek u vrijeme ubojstva bio smanjeno ubrojiv, ali ne bitno.

Kulišekovi branitelji, Ljubo Pavasović Visković i Goran Marjanović smatraju da je ta dopuna vještačenja površna jer nije uzela u obzir dva nova, po obrani, bitna svjedočenja. Oni su zatražili da se na suđenje ponovno pozove dr. Miroslav Goreta, u ime psihijatrijskih eksperata iz Vrapča, bolnice u kojoj smatraju da Kulišek u vrijeme zločina nije bio ubrojiv. Taj prijedlog je odbijen.

Suđenje se nastavlja početkom ožujka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu